Bingöl’ün Genç İlçesi’nde güvenlik güçleriyle teröristlerin girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan, Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Helikopterle Elbistan 'a getirilen evli 26 yaşındaki şehit Uzmn Çavuş Kemal Özdoğan 'ın cenazesi, Elbistan Devlet Hastanesi 'nden alınarak helallik için Yeşilyurt Mahallesi 'ndeki baba evine götürüldü. Cenaze aracının evin önüne gelmesiyle birlikte feryatlar yükselirken annesi Saniye, babası İsa, eşi Seçil ve kardeşleri tabuta sarılıp ağıt yaktı.

Şehit Kemal Özdoğan 'ın cenazesi daha sonra Elbistan Ulu Camii 'ne getirildi. Buradaki törene TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Malatya 2 'nci Ordu Komutanlığı 'ndan Tuğgeneral Halil Erkek, ailesi ve binlerce kişi katıldı.

Terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atılan törende cenaze namazını İl Müftüsü Muhammet Gevher kıldırdı. Bir süre omuzlarda taşınan cenaze daha sonra cenaze aracı ile Gariplik Mezarlığı 'na götürüldü. Binlerce insan da cenaze aracının ardından sloganlar atarak yürüdü.

Bir süre önce Erzurum 'a atanan şehit eşi sınıf öğretmeni Seçil Özdoğan yakınlarının desteğiyle ayakta durdu. Cenaze, mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Üşüdüğünü söyleyen teröriste montunu vermişti

Bu arada, şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın bir süre önce Bingöl'de yakalanan ve üşüdüğünü söyleyen yaşı küçük bir teröriste montunu verdiği ortaya çıktı.

Şehidin akrabası Köksal Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bundan yaklaşık 2 hafta önceydi, televizyonda üşüyen yaşı küçük bir teröriste askerin biri montunu giydirmişti. Biz bunu televizyondan izledik ve yeğenim Kemal'i görmüştüm. Kemal, teröriste 'teslim ol, korkma devlet sana sahip çıkar' diyordu, bu arada terörist de 'üşüyorum' deyince, Kemal üzerindeki montunu vermişti. Kendisi de bunu telefonda annesine anlatarak, 'o montu örten benim anne' demiş, annesi de bunu bana anlattı'' şeklinde konuştu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan Toprağa Verildi

Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan (26), memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Malatya'da dün düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle Elbistan'a getirilen Özdoğan'ın naşı, gece Devlet Hastanesi Morgu'na kondu. Bu gün morgdan alınan naaş, kortej eşliğinde son kez ailenin Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine getirildi. Şehidin naşı Baba ocağında son kez annesi Saniye, babası İsa ve öğretmen olan eşi Seçil Özdoğan'a gösterildi.
Gözyaşlarının sel olup aktığı vedalaşmanın ardından Özdoğan'ın naşı, Elbistan Ulu Cami'ne getirildi. Özdoğan, burada öğle namazına müteakip Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omzuna alınarak Gariplik Mezarlığı'nda ebediyete uğurlandı. Cenazeye katılan ilçe sakinleri attıkları sloganlarla teröre lanet yağdırırken, ilçede bulunan evlerin balkonları bayraklarla donatıldı.

6 yıldır görev yapan Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın cenaze törenine, TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, askeri ve idari erkan ile binlerce vatandaş katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile