Bingöl Erzurum karayolunda meydana gelen mayın patlamasında şehit olan sekiz polis için tören düzenlendi. Törende şehit eşi Duygu Kırcalı'nın konuşması duygu dolu anlar yaşattı.

Görevden dönen Bingöl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekibini taşıyan minibüsün geçişi sırasında, Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinde terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Gökhan Kuzu (Malatya), Fatih Celayir (İstanbul-Fatih) Cuma Mercimek (Hatay-Reyhanlı), Samet Kırcalı (İzmir), Ümit Yıldırım (Trabzon-Araklı), Murat Toprak (Adıyaman-Kahta), Osman Küçükdillan (Konya-Kadınhanı) ve Şehmus Karakut (Diyarbakır-Lice) için Malatya 'da tören düzenlendi.

Malatya Havaalanında düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.

Şehit polislerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şunları söyledi; “Hain emelleri olan bedbahtlara karşı vatan toprağı dar gelecektir. Şehitlerimiz ve onların önünden giden vatan evlatları şerefleriyle doğdular şerefleriyle yaşadılar şerefleriyle şehit oldular. Bu vatan ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hainler er ya da geç ellerindeki iğrenç silahları bırakacaklar, bıraktırılacaklar.”Bakanın konuşmasının ardından şehit cenazeleri sırayla memleketlerine gönderildi.Bu sırada şehit yakınları tabutları bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehit polislerin silah arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu.

Törende İzmirli şehit Samet Kırcalı'nın eşi Duygu Kırcalı, elinde Türk Bayrağı ile sitem etti. Şehit Polis memuru Samet Kırcalı 'nın Özel Harekat Polisi olmak istediği ancak eşinin izin vermemesi nedeniyle çevik kuvvet polisi olduğu öğrenildi. Şehidin eşi Duygu Kırcalı, 'Ağlamıyorum ' diyerek, eşiyle 12 yıllık bir aşkı olduğunu ve lisede tanıştıklarını söyledi.

1.5 yıldır evli olduklarını ifade eden Duygu Kırcalı, şöyle konuştu: 'Bu son olsun. İzmir 'de aynı lisede aynı masayı paylaştık. Bakın şu saçlarım bembeyaz oldu. Bir günlük karısı olacağım dedim oldum. Yazın en başköşeye yazın bunu. İzmir 'in şehidi var. Özel Harekattan vazgeçirttim, dağlara çıkmasına kıyamadım. Çevik kuvvet canımı yaktı, zırhlı arabaya bindirmediler. İşsiz kaldı, Başbakan 'a söyleyin mecbur kaldı polis oldu. '

Polis Memuru Şehmuz Karakut Diyarbakır’da Kürtçe ağıtlar ile toprağa verildi


Bingöl’ün Karlıova ilçesinde dün PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Polis Memuru Şehmuz Karakut Diyarbakır’da Kürtçe ağıtlar ile toprağa verildi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru Şehmuz Karakut’un naaşı Malatya’da yapılan otopsi ve törenin ardından memleketi Diyarbakır’a getirildi. Yeniköy mezarlığında düzenlenen cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, 7. Kolordu Komutanı, Jandarma Bölge Komutanı, 2. Hava Kuvvetleri Komutanı ve diğer daire amirleri katıldı. Tarım Bakanı Mehdi Eker’e sarılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamazken, Bakan Eker’de aileleri teselli etmeye çalıştı. Öğlen namazının kılınmasının ardından Cami önünde cenaze Katafalta konularak önce cenaze namazı kılındı ardından da dualar edildi. Cenaze’nin polisler tarafından Cenaze aracına götürüldüğü sırada Şehit polis Memuru Şehmuz Karakut’un abisi ve kız kardeşi fotoğrafını öptükten sonra baygınlık geçirdi. Yapılan törenin ardından Şehit polis memurunun cenazesi Kürtçe ağıtların altında Yeniköy Mezarlığına defnedildi.

Trabzonlu polis memuru Ümit Yıldırım toğrağa verildi


Bingöl-Erzurum Karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinde dün sabah polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen 8 polisten biri olan Trabzonlu polis memuru Ümit Yıldırım'ın cenazesi töreni Araklı Merkez Camii’nde kılınan namazın ardından aile kabristanlığına defnedildi.
Trabzon Havaalanı'ndan 200 araçlık konvoyla Araklı ilçesine getirilen şehidin cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’ın yanı sıra çok sayıda polis, asker ve vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı konvoy halinde defnedilmek üzere Araklı’nın Türkeli Köyü aile kabristanlığına götürüldü.

Cuma Mercimek'in cenazesi, Hatay'da toprağa verildi


Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Polis Memuru Cuma Mercimek'in cenazesi, memleketi Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Polis Memuru Mercimek'in cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Hatay'a getirildi. Cenaze, daha sonra şehidin ailesinin yaşadığı Reyhanlı ilçesi Yeni Mahalle'ye götürüldü.

Yakınlarının, şehit polis memurunun cenazesinin baba evine getirilişi sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şehit Polis Memuru Mercimek'in cenazesi, TOKİ Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzunda Küme Evleri Mezarlığı'na götürüldü.

Bu sırada törene katılan vatandaşlar tekbir getirip, terör örgütü aleyhine slogan attı. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağlayan şehidin yakınları, vatandaşlar teskin etmeye çalıştı.

Polis Memuru Mercimek'in cenazesi daha sonra Küme Evler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bingöl-Erzurum karayolunda teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda 8 polis memuru şehit olmuş, 7'si polis, 8 kişi yaralanmıştı.

Gökhan Kuzu'nun cenazesi, Malatya'da toprağa verildi


Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polis memuru Gökhan Kuzu (24), memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Belde meydanında öğle vakti düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meslektaşları tarafından taşınan Şehit Kuzu'nun naaşı, katafalka konuldu. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kuzu için helallik istedikten sonra cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin cenazesi, namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Murat Toprak'ın cenazesi Adıyaman'da toprağa verildi

Polis memuru Murat Toprak'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis memurunun cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Adıyaman'a getirildi.

Cenaze daha sonra şehit polisin ailesinin yaşadığı Kahta ilçesine bağlı Narsırtı köyüne götürüldü. Yakınları, şehit polis memurunun cenazesinin baba evine getirilişi sırasında gözyaşı döktü.

Polis Memuru Toprak'ın cenazesi, köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzunda köy mezarlığına götürüldü.

Bu esnada törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehidin yakınları da cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tabuta sarılarak ağladı.

Polis memuru Toprak'ın cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Mehmet Metiner ve Murtaza Yetiş, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Fatih Celayir memleketi Elazığ'da toprağa verildi


Şehit olan polis memuru Fatih Celayir (25), memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

ehidin cenazesi, Malatya'da düzenlenen törenin ardından, Elazığ Ataşehir Mahallesi Orcikli Sokak'taki baba evine getirildi. Cenaze, daha sonra Hacıoğulları Camisi'ne götürülerek, katafalka konuldu.

Burada bazı şehit yakınları fenalaşırken, şehidin annesi Sevinç Celayir, oğlunun arkadaşlarına sarıldı, onlarla birlikte gözyaşı döktü. Tabuta sarılan anne Celayir, oğlunun fotoğrafını öperek, ağladı.

Gazetecilere, yavrusunun töreninin olduğunu söyleyerek, kendisinin çekilmesini isteyen anne Celayir, "Çekin, şehit anasını çekin, dimdik duracağım. Yavrularımı da çekin, iki kardeşini de bana emanet etti" dedi.

Şehidin annesini, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ teskin etmeye çalıştı.

İl Müftüsü Peyami Güngör, şehitliğin önemini anlattıktan sonra, cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ Valisi Muammer Erol, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, meslektaşları, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Polis Memuru Kürtçe Ağıtlar İle Toprağa Verildi

Bingöl ' ün Karlıova ilçesinde dün PKK ' lı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Polis Memuru Şehmuz Karakut Diyarbakır ' da Kürtçe ağıtlar ile toprağa verildi.

Bingöl ' ün Karlıova ilçesinde PKK ' lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru Şehmuz Karakut ' un naaşı Malatya ' da yapılan otopsi ve törenin ardından memleketi Diyarbakır ' a getirildi. Yeniköy mezarlığında düzenlenen cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, 7. Kolordu Komutanı, Jandarma Bölge Komutanı, 2. Hava Kuvvetleri Komutanı ve diğer daire amirleri katıldı. Tarım Bakanı Mehdi Eker ' e sarılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamazken, Bakan Eker ' de aileleri teselli etmeye çalıştı. Öğlen namazının kılınmasının ardından Cami önünde cenaze Katafalta konularak önce cenaze namazı kılındı ardından da dualar edildi. Cenaze ' nin polisler tarafından Cenaze aracına götürüldüğü sırada Şehit polis Memuru Şehmuz Karakut ' un abisi ve kız kardeşi fotoğrafını öptükten sonra baygınlık geçirdi. Yapılan törenin ardından Şehit polis memurunun cenazesi Kürtçe ağıtların altında Yeniköy Mezarlığına defnedildi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Neden zırhlı araç yoktu?

19 Eylül 2012 Çarşamba

Şehit polislere veda

18 Eylül 2012 Salı

Bingöl şehitleri uğurlandı

18 Eylül 2012 Salı

Şehit polisler uğurlandı

18 Eylül 2012 Salı

Şehitlere 12 ilde tören

18 Eylül 2012 Salı

Karlıova şehitleri uğurlandı

18 Eylül 2012 Salı

Şehit eşinin isyanı

18 Eylül 2012 Salı

25 saatlik mesai böyle son buldu

18 Eylül 2012 Salı

Şehit cenazesinde provokasyon

18 Eylül 2012 Salı

Şehit cenazesinde linç girişimi

18 Eylül 2012 Salı

8 şehit polise veda

18 Eylül 2012 Salı

Şehit polislere veda

18 Eylül 2012 Salı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile