Sel felaketinin yaralarını saran Tarsus havadan görüntülendi

Seralar genel ve yakın görüntü
-Su pompası
-Suların aktığı borular
-Çiftçi Ömer Faruk Öner röportaj
-Çiftçi İbrahim Karakoç
-Genel ve detay
--ARŞİV-
-Selden detaylar

( MERSİN - ÖZEL)- Türkiye'nin meyve sebze deposu Tarsus, selin yaralarını sarıyor- Çiftçiler, "Çok vahim durumdayız, devletimizin bir çözüm bulmasını bekliyoruz" MERSİN

- Mersin'in Tarsus İlçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen seralarını su boşaltma işlemleri devam ediyor. 3-5 Ocak tarihleri arasında etkili olan sağanak yağmurda Tarsus ilçesinde yüzlerce dönüm arazinin sular altında kaldığı Tarsus İlçesinde selin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Selin en çok etkilendiği yerler arasında yer alan Kulak ve özel Bahşiş Mahallesi’nde hava görüntüleri selin verdiği zararı gözler önüne seriyor. İnsansız Hava Aracı

ile çekilen görüntülerde yüzlerce dönüm arazinin sular altında kaldığı görülüyor. Devlet Su İşleri'ne ait su bombaları tarladaki suları ana kanallara boşaltırken, çiftçiler sulardan kurtardıkları seralarda temizlik işlemleri yapıyorlar. Devletten yardım bekliyorlar Ürünleri sular altına kalan çiftçilerin ise tek umudu devlet. Özel sektöre ve bankalara borçları olduğunu ifade eden Kulak Mahallesi’nde çiftçi Ömer Faruk Öner, zararların çok olduğunu söyledi.

Öner, “Biberler su altında, kabaklar su altında, bütün ekili arazi su altında kaldı. Bu zararı nasıl çıkaracağız. Devlete olan borcumuzu nasıl ödeyeceğiz. Şu an ektiklerimiz öldü, belki başka bir şey ekebilir miyiz hava kuruyunca diye çamur içinde kaldığı için kökünü söküyorlar. Sular her ne kadar boşalsa da yeterli değil. İşte Allah tan umut kesilmez diye çekip belki başka birşeyler yapabilir miyiz diye bekliyoruz. Tabi ki devletimizden de yardımları bekliyoruz. Mutlaka devletimizin buna bir çözüm yolu bulması lazım. Yoksa çok vahim durumdayız” dedi.
İbrahim Karakoç isimli çiftçi ise, “Şu an yağmurların yağması sebebi ile ektiğimiz mahsuller hep su altında kabaklar biberler hepsi ölmüş durumda Devlet Su İşlerinin pompası çekiyor. Şu an yetersiz durumda. Olan mal zaten öldü. Artık gübreye nasıl borcumuzu ödeyeceğiz diye düşünüyoruz. Şu an yapacak hiçbir şeyimiz yok. Her taraf su altında. Komisyonculara borçluyuz. Ödeyemiyoruz borcumuzu devlete, borçluyuz borcumuzu ödeyemiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı öyle oturuyoruz. Yapacak hiçbirşeyimiz kalmadı. 300 sera var nereden baksan 100 ile 150 bin tl arası zararımız var” ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile