BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HABERTÜRK TV'de yayınlanan Söz Sende programında çözüm sürecini değerlendirdi.
Demirtaş, ' Taraflar o masada kaldığı müddetçe süreç bir şekilde ilerleyecektir. Hükümetin yapması gereken şey; lütfen müzakereye başla. Hiç kimse bu barış arayışlarının bitmesini istemiyor silahların konuşmasını istemiyor. KCK da Öcalan da buna taraf değil. Toplum zaten buna hazır. ' dedi.
İstifa iddialarına yalanlayan Demirtaş, ' Partimize ve halkımıza karşı bir istifa dayatması veya yönetimimizde bir istifa tartışması asla yaşanmadı. Şahsım açısından da hiçbir zaman o noktaya gelmedi. ' şeklinde konuştu.
Sırrı Süreyya Önder'in adaylığı konusunda oluşan beklentilere açıklık getiren Demirtaş, ' Tabiki Sırrı Süreyya Önder arkadaşımız çok seviliyor. Adaylığı çok tartışıldı. Bunun kararını ne tek başına biz, ne de Sırrı Bey verebilir. Bu konuyu parti organları tartışacak. ' ifadelerini kullandı.
Selahattin Demirtaş'tan önemli açıklamalar
İLGİLİ VİDEOLAR
İstanbul’daki taksi sayısının artırılma talebine ilişkin açıklama
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Konak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak, Konak’ın sorunlarını anlattı
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Türkiye’nin en uzun 4. köprüsünde inşaat çalışmaları devam ediyor
20 Ağustos 2021 Cuma
Dr. Dölek, 1966 Varto depremini değerlendirdi
19 Ağustos 2021 Perşembe
HDP'den Millet İttifakı'na sert tepki, çözüm sürecine yeşil ışık
13 Temmuz 2021 Salı
Türkiye'nin Saray'ı 'Küçük Kıbrıs' diye adlandırılıyor
11 Temmuz 2021 Pazar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Diyarbakır’a geliyor
9 Temmuz 2021 Cuma
Diyarbakır, Cumhurbaşkanını karşılamaya hazır
8 Temmuz 2021 Perşembe
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2.5 yıl aranın ardından Diyarbakır’a geliyor
8 Temmuz 2021 Perşembe