Son 3 resmi maçını kaybeden F.Bahçe Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta maçında evinde Eskişehirspor'u 1-0 mağlup etti ve galibiyet hastretine son verdi.

Süper Kupa finalinde Galatasaray'a kaybeden, ardından Süper Lig'in ilk haftasında Torku Konyaspor'a 3-2 yenilen ve son olarak Arsenal'e 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu seriye 1-0'lık Eskişehierspor galibiyeti ile son verdi.

Mücadelenin tek golü 52. dakikada Emenike'nin ortasında Kuyt'ın kafasından gelirken 68. dakikada Necati Ateş bir penaltı vuruşundan faydalanamadı. Son haftaların formda ismi Mert Günok, Necati'nin penaltısında kalesinde yine devleşti.

KADROLAR:

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan Gönül(Dk. 74 Bekir İrtegün), Alves, Egemen Korkmaz, Caner, Selçuk, Meireles, Alper(Dk. Mehmet Topuz), Kuyt, Emenike(Dk. 83 Sow), Webo
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Veysel, Diego, Akaminko, Özgür(Dk. 55 Necati Ateş), Tarık, Erkan, NDiaye, Aytaç, Kamara, Bienvenu

MAÇIN AYRINTILARI

Mücadele 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile tamamalanıyor.
Dk. 68: Necati Ateş'in penaltısını Mert Günok kurtarıyor...
GOL.... Dk. 52: Emenike'nin ortasında Kuyt kafayla topu filelere gönderdi.. 1-0
Maça Fenerbahçe başlıyor..

YANAL'DAN KADRO SÜRPRİZİ


Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, bu sezon resmi maçlarda hiç forma şansı vermediğ,i Selçuk Şahin'in ilk 11'de başlatarak herkesi şaşırttı. Tecrübeli antrenör, ayrıca Sow'u da kulübeye çekerek son maçlardaki 4-3-3 sisteminden 4-4-2 sistemine dönmeyi tercih etti.

TRİBÜNLERDE GEZİ GERGİNLİĞİ


Fenerbahçe - Eskişehirspor arasında oynanan maçta Sarı-lacivertli tribünlerde Gezi Parkı olaylarına destek tezahüratı yapan bir grup taraftar ile onlara tepki gösteren taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Sarı lacivertli taraftarların bir bölümü, maçın 34. dakikasında, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Sık bakalım, sık bakalım, biber gazı sık bakalım. Kaskını çıkar, copunu bırak, delikanlı kim bakalım' şeklinde tezahüratlar yaptı. Aynı tribünde yer alan bir grup Sarı-lacivertli taraftar da, Gezi Parkı tezahüratı yapan gruba tepki gösterdi. Daha sonra iki grup arasında itişme yaşanırken, gerginlik büyümeden önlendi.

Bu arada özel güvenlik görevlileri de gerginliğin yaşandığı tribünleri kameralarla kayda aldı.

FENERBAHÇE 1 - 0 ESKİŞEHİRSPOR

CANLI ANLATIM - MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ SONA ERDİ


M.S.Fenerbahçe, bu sonuçla Spor Toto Süper Lig'de ilk puanlarını kazanırken; Eskişehirspor, 3 puanda kaldı.
M.S.Fenerbahçe, Eskilehirspor'u 52. dakikada Dirk Kuyt'ın attığı golle 1-0 mağlup etti.
M.S.İlker Meral son düdüğü çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Eskişehirspor, beraberlik için ataklarını devam ettiriyor. Fenerbahçe'de kontra atak bulmanın peşinde.
90'Mücadelenin hakemi İlker Meral, maçın sonuna 4 dakika ilave etti.
89'Etkili bir Fenerbahçe atağında Sow, savunma arkasına atılan topta kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Boffin topu kurtardı. Ardından sol çaprazdan Meireles'in vuruşunu yine kaleci Mert kurtardı.
88'Gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt, rakip savunma arkasına koşu yapan Webo'ya topu aşırttı ama Boffin Webo'ya vuruş izni vermedi.
86' Eskişehirspor'da Necati Ateş, çok önemli bir pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Savunma arkasına atılan uzun top Alves'ten sekti ve Necati'nin önünde kaldı. Ceza alanının hemen içinden vuruşu üstten az farkla dışarıya gitti.
85'Bu değişikliklerle birlikte iki takımın da değişiklik hakkı kalmadı.
84'Eskişehirspor'da ise Diomansy Kamara oyundan çıkarken Abdulaziz Solmaz oyuna girdi.
84'Fenerbahçe'de bir oyuncu değişikliği daha. Alper Potuk oyundan çıktı ve yerine Mehmet Topuz oyuna girdi.
83'Sarı lacivertli takımda oyuncu değişikliği. Emmanuel Emenike yerini Moussa Sow'a bıraktı.
82'Fenerbahçe'de Alper Potuk, orta alanda Diego'ya yaptığı sert faulden sonra sarı kart gördü.
81'Gelişen Fenerbahçe kontra atağında Emenike, Akaminko'dan sıyrılamadı. Akaminko'nun geri pası kısa düşünce Webo, topa hareketlendi ama son anda Boffin topu taca arkadaşına kazandırdı.
80'Eskişehirspor'un ataklarının sıklaştığı anlar. Sağ kanattan N'Diaye yine ortasını yaptı ama Caner'e çarpan top taca gitti.
79'Diomansy Kamara, bu pozisyonun ardından maçın ilk sarı kartını gördü.
78'Hızlı bir Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Webo, Kamara'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
77'Bir başka Eskişehirspor atağında rakip yarı alanda topla buluşan N'Diaye, sağ kanattaki arkadaşına pasını gönderdi ama araya Caner girdi.
76'Atak yönüne göre sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada top kaleci Mert'te kaldı.
75'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topa müdahale etti ve ardından ceza sahası dışından Tarık bu kez çok sert vurdu ama Mert, topu bir kez daha kornere gönderdi.
74'Sarı lacivertli ekipte sakatlanan Gökhan Gönül'ün yerine Bekir İrtegün oyuna girdi.
73'Tehlikeli gelişen Eskişehirspor atağında Erkan rakiplerinden sıyrılıp kaleye sağ çaprazdan sert bir şut çekti ama Mert, parmaklarının ucuyla topu kornere gönderdi.
72'Eskişehirspor'da oyuncu değişikliği. Aytaç Kara oyundan çıktı ve yerine Erkut Şentürk oyuna girdi.
71'Eskişehirspor savunmasından Akaminko, rakip yarı alana geçti ve ceza alanına koşu yapan Necati'ye güzel bir ara pası attı ama kalesini zamanında terk eden Mert, topun sahibi oldu.
70'Eskişehirspor, daha fazla adamla rakip yarı alanda görünmeye başladı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe, rakip savunmayı az adamla yakalayabilir.
69'Etkili paslarla rakip yarı alana geçen Fenerbahçe'de Caner, son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasını yaptı ve gelen topa ceza alanı içinde Kuyt, gelişine vurdu ama top üstten dışarıya gitti.
67'Bu arada Fenerbahçe'de Bekir İrtegün saha kenarında ısınıyor. Gökhan Gönül'ün yerine oyuna girebilir.
66'Kullanılan serbest vuruşta Erkan, ceza alanına ortasını yaptı ve kaleci Mert, topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. Bu pozisyonda Mert, bir sakatlık geçirdi ve oyun şu an için durmuş durumda.
65'Gelişen Eskişehirspor atağında sağ kanatta topla buluşan Veysel, Emenike'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
64'Bu arada Gökhan Gönül, topsuz bir bölümde yerde kaldı ve bir sakatlığı var. Şu anda tedavisi yapılıyor.
63'Karşılaşmanın temposu bir anda arttı ama iki takım da orta alanı çok kolay geçmeye başladı.
62'Eskişehirspor sağ kanadı çok fazla kullanmaya başladı. Kamara, yerden ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
61'Sağ kanattan gelişe Eskişehirspor atağında N'Diaye, ceza alanına ortasını yaptı ama Necati'yle birlikte topa yükselen savunma topu uzaklaştırdı.
60'Necati ateş, kullandığı penaltıda topu sağ köşeye gönderdi ama Mert, doğru yeri tahmin etti ve topu çıkardı.
59'Konuk ekip atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken top Alper'in eline çarptı ve karar penaltı.
58'Eskişehirspor'da Erkan Zengin, sol kanatta buluştuğu topla rakiplerinden sıyrıldı ve ceza alanına girdi. Şutunda Bruno Alves'den dönen topu tekrar alan Erkan'ın kale sahasına sert ortasına Necati dokunamadı ve top kaleye paralel gitti.
56' Fenerbahçe'de rakip yarı alanın ilk metrelerinde topla buluşan Kuyt, pasını sol kanattan ceza alanına hareketlenen Emenike'ye gönderdi ama kalesini zamanında terk eden Boffin, topu taca gönderdi.
55'Eskişehirspor'da oyuncu değişikliği. Özgür Çek, oyundan çıktı ve yerine Necati Ateş oyuna girdi.
54'Eskişehirspor'da birazdan Necati Ateş oyuna girecek.
53'Fenerbahçe, ikinci yarıda üst üste ataklar geliştirdi ve çok adamla rakip kaleye gittiği bir anda Kuyt'ın golüyle 1-0 öne geçti.
52'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Emenike, ceza alanına ortasını yaptı ve kale sahasına gelen topa geriden gelen Kuyt, rakibine rağmen kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.
52'GOL! Kuyt
51'Gelişen Eskişehirspor atağında rakip ceza alanı yakınlarında kaleyi karşıdan gören bir yerden Kamara, şutunu çekti ve kaleci Mert'ten dönen topu savunma uzaklaştırdı.
50'Bir başka Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül, topu ceza alanına ortaladı ve gelen topu arka direk yakınlarındaki Emenike, kale sahasına çevirdi ama top kaleci Boffin'de kaldı.
49'Fenerbahçe'de Alper, rakip yarı alanda buluştuğu topla rakiplerinden bir bir sıyrıldı ama pas atacak bir arkadaşını bulamayınca topu geriye oynadı.
49'Fenerbahçe'de Alper, rakip yarı alanda buluştuğu topla rakiplerinden bir bir sıyrıldı ama pas atacak bir arkadaşını bulamayınca topu geriye oynadı.
48'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt, kendisine atılan topu bekletmeden Gökhan Gönül'e attı ama top doğrudan taca gitti.
47'Orta alanda Egemen ve Bienvenu arasındaki kafa topu mücadelesinde Bienvenu, Egemen'e faul yaptı ve Egemen kısa bir sakatlık geçirdi.
46'Kadıköy'de ikinci yarı başladı.
46'İkinci yarıya konuk ekip Eskişehirspor başlıyor.

İLK YARI SONA ERDİ

45'Eskişehirspor ilk yarının son anlarında N'Diaye ve Bienvenu'yle iki pozisyon yakaladı ama kaleci Mert ve savunma tehlikenin büyümesine izin vermedi.
44' Bu kez gelişen Eskişehirspor atağında Bienvenu, ceza alanı içinde topla buluştu ama kalabalık savunma arasından sıyrılamadı ve topu kaybetti.
43'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül, ceza alanına ortasını yaptı ama savunmada Akaminko topu uzaklaştırdı.
42'Bir başka Eskişehirspor atağında Özgür, sağ kanatta rakiplerinden sıyrılıp kaleye sert bir şut çekti ama top kaleci Mert'te kaldı.
41'Eskişehirspor'dan bir tehlikeli atak daha. Erkan Zengin, sol kanatta buluştuğu topla ceza alanına girdi ve çaprazdan karşı karşıya vuruşunda kaleci Mert, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
40'Eskişehirspor kalecisi Boffin, rakip savunma arkasına koşu yapan Bienvenu'ye uzun bir pas gönderdi ama Bienvenu, kafa topu mücadelesinde Egemen'e faul yaptı.
39'Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Selçuk Şahin, Diego'ya faul yaptı ve Eskişehirspor serbest vuruş kullanacak
38'Bu dakikada iki takım orta alanda çok sayıda karşılıklı pas hatası yaptı.
37'Kullanılan köşe vuruşunda arka direk yakınlarına giden topu Kuyt, kale sahasına çevirdi ama kaleci Boffin, topun sahibi oldu.
36'Ani gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta son çizgi yakınlarında topla buluşan Emenike, ceza alanına girdi ve kale sahası içindeki Meireles'e yerden pasını attı ama son anda savunma araya girerek topu kornere gönderdi.
35'Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen ortayı savunma uzaklaştırdı.
34'Bu kez gelişen Eskişhirspor atağında rakip yarı alanda sağ kanatta topla buluşan Özgür, Caner'den sıyrılmak istedi ama Caner'in müdahalesi topu kornere gönderdi.
33'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Webo, son çizgi yakınlarında topla buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı ama savunmaya çarpan top kaleci Boffin'de kaldı.
32'Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada arka direkte müsait durumdaki Bienvenu, topa uzanmasına rağmen dokunamadı.
31'Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında ceza alanına yapılan ortada savunma topu kornere gönderdi.
30'Bu dakikaya kadar karşılaşmada en net pozisyon Kamara'nın Fenerbahçe kalesinde yaşattığı tehlikeydi. Fenerbahçe, topa daha fazla sahip olan takım ama Eskişlehirspor, özellikle kontra ataklarda tehlike yaratabilir.
29'Konuk ekip atağında sağ kanattan ceza alanına hareketlenen Veysel, iki rakibinden sıyrılamadı ve topu kaybetti.
27'Eskişehirspor savunmasının arkasına koşu yapan Meireles'e atılan uzun topta Meireles, topu oyun alanının içinde tutamadı ve kendisi de yerde kaldı. Bu pozisyonda Meireles, penaltı bekledi.
26'Gelişen Eskişehirspor atağında savunmadan sol kanada uzun topa hareketlenen Erkan, topu köşe gönderinin yakınlarında yakaladı ve ceza alanına ortasını yaptı ama savunmada Alves, topa ayak koydu.
25'Kullanılan serbest vuruşta Özgür, ceza alanına ortasını yaptı ve kafalardan seken topu kaleci Mert kontrol etti.
24'Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Veysel, ceza alanına ortasını yaparken Caner, topa eliyle müdahale etti ve karar endirekt serbest vuruş.
23'Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Emenike, topa hareketlenmesine rağmen ön direk yakınlarından seken topu kaleci Boffin kontrol etti.
22'Karşılaşmanın bu zamana kadarki en tehlikeli pozisyonunu Eskişehirspor yakaladı. Erkan, rakip yarı alanın sol kanadında buluştuğu topla üç rakibinden çok şık sıyrıldı ve pasını ceza alanı ön çizgisi yakınlarındaki Bienvenu'ye verdi. Bienvenu topu hiç bekletmeden sağ kanattan ceza alanına hareketlenen Kamara'ya verdi. Kamara ceza alanında Caner'den sıyrılıp ters ayağıyla dar açıdan vuruşunu yaptı ama top yan ağlarda kaldı.
21' Gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan ceza alanına gelen ortada Emenike'den önce savunmada Akaminko topu uzaklaştırdı.
20' Son dakikalarda Eskişehirspor, oyuna biraz daha ortak olmuş durumda. Kontrollü oyun devam ederken iki takım da net bir gol pozisyonu bulamadı.
19' Etkili paslarla Fenerbahçe ceza alanına kadar giden Eskişehirspor'da ceza yayı içinde bulunan Bienvenu, Özgür'ün ara pasına hareketlendi ama kalesini zamanında terk eden Mert, topun sahibi oldu.
18'Eskişehirsporlu oyuncular kendi aralarında paslaşırken topla en son kaleci Boffin oynadı ve uzun kaleci vuruşunda top Fenerbahçe kalecisi Mert'e kadar geldi.
17'Kullanılan taç atışından sonra topla buluşan N'Diaye, uzak mesafeden kaleye çok sert bir şut çekti ama top kaleci Mert'te kaldı.
16'Sol kanattan Eskişehirspor atağında Aytaç pasını Erkan'a verdi ama Fenerbahçe savunması topu taca gönderdi.
15'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Emenike'ye atılan uzun pasa Emenike hareketlendi ama topu oyun alanının içinde tutamadı.
13'Raul Meireles'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanına gelen topa Bruno Alves, yükselip kafa vuruşunu yaptı ama top kaleci Boffin'de kaldı.
12'Bir başka Fenerbahçe atağında Alper, topu orta alanda aldı ve rakip ceza alanına hareketlendi ama rakibinden sıyrılamayıp yerde kalınca serbest vuruş kararı verildi.
11'Fenerbahçe, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Caner, topu ceza alanına ortaladı ama top kaleci Boffin'de kaldı.
10'Geride kalan 10 dakikada Fenerbahçe, rakibine göre daha baskılı bir şekilde oyuna başladı. Eskişehirspor daha çok kontrollü bir oyunu tercih ediyor.
9'Sol kanattan Emenike'nin attığı topa hareketlenen Webo, topu aldı ama ardından savunmanın müdahalesiyle top taca çıktı.
8'Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Alper, Veysel'e faul yaptı. Eskişehirspor serbest vuruş kullanacak.
7'Gelişen sarı lacivertli ekibin atağında Meireles'in topuna sağ kanatta hareketlenen Webo, topu kontrol ederken ellerini kullandı.
6'Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yer yer boşluklar göze çarpıyor ama taraftarlar maçın başından itibaren desteklerini sürdürüyor.
5'Fenerbahçeli oyuncular orta alanda kendi aralarında palaştığı sırada Bruno Alves'in pasına koşan Kuyt, topu oyun alanının içinde tutamadı.
4'Gelişen Fenerbahçe atağında Emmanuel Emenike, rakio ceza alanına yakın bir noktada topla buluştu ve hafif sağ çaprazdan şutunu çekti ama top yandan dışarıya gitti.
3'Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Selçuk, Aytaç'a faul yaptı ve karar serbest vuruş.
2'İlk atak Fenerbahçe'den gelişti. Fenerbahçe savunmasından Caner, ileriye hareketlenen Webo'ya uzun bir pas attı ama Webo için ofsayt bayrağı kalktı.
1'Karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile