Beyaz TV’de yayınlanan Dinamit programına konuk olan gazeteci Barış Yarkadaş, Lübnan Hizbullahı’nı savunduğunu söyledi.

Hararetin hiç dinmediği programda Barış Yarkadaş'ın Sırp Kasabı Milosevic ve Esad'ın ülkelerini savunan liderler olduğunu iddia etmesi Rasim Ozan Kütahyalı'yı çileden çıkardı. Bu sözlere dayanamayan Kütahyalı programı terk etti. Program sunucusu Latif Şimşek de Barış Yarkadaş'a bu sözlerden dolayı tepki gösterdi.

Suriye'ye yönelik askeri müdahalenin tartışıldığı programda konuşan Barış Yarkadaş, El Kaide ve El Nusra 'yı eleştirerek Hizbullah 'ı ''İslamiyet 'in gerçek savunucusu'' ilan etti.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Yarkadaş, '' El Kaide 'yi, El Nusra 'yı ve ÖSO 'yu oraya kim soktuysa bugünkü cinayetin sorumlusu odur'' dedi. Bunun üzerine program konuklarından Suriye Uzmanı Kemal Yurtoğlu Yarkadaş 'ın El Kaide ve El Nursa ile ilgili görüşlerine katıldığını, Hizbullah hakkında da benzer düşüncelere sahip olup olmadığı sordu. Yarkadaş bu soruyu '' Ben gerçek Hizbullahı savunuyorum, bizim kutsal dinimizin gerçek savunucusudur, antiemperyalisttir, antisiyonisstir''şeklinde yanıtladı.

Tansiyonun düşmediği programda Yarkadaş, Kemal Yurtoğlu 'nu ajanlıkla suçlayarak ne zaman Hizbullah düşmanı olduğunu sordu. Yurtoğlu 'nun Hizbullah 'ın 400 çocuğu katlettiğini söylemesi üzerine alevlenen tartışmada Yarkadaş bu durumun ispatlanması halinde gazeteciliği bırakacağını söyledi.

Rasim Ozan stüdyoyu terk etti

Suriye meselesinin tartışıldığı programda Rasim Ozan Kütahyalı'nın Bosna Katliamı'ndan örnek vererek Esad'ı Milosevic'e benzetmesinin ardından Sırp Kasabı ve Esad'ın ülkelerini savunan liderler olduğunu iddia eden Yarkadaş, program boyunca Milosevic'in katil olduğunu kabullenmedi. Tartışma sırasında sinirlerine hakim olamayan Rasim Ozan Kütahyalı programı terk etti. Moderatör Latif Şimşek'in  Sırp Kasabı'nın katil olduğunu söylemesi ve Bosnalılardan özür dilemesi ısrarına karşılık vermeyen Barış Yarkadaş; Yugoslavya'nın dağılma sürecinde yaşanan katliamların emperyalist bir senaryo olduğunu ifade ederek düşüncelerinin arkasında olduğunu söyledi.


Serdar Ortaç, Beyaz TV Dinamit Programında Ahmet Kaya'nın 'Kafama Sıkar Giderim' Şarkısını Söyledi

Beyaz TV'de yayınlanan ‘Dinamit’ programının Ahmet Kaya’ya özel yayınında canlı telefon bağlantısıyla katılan Serdar Ortaç Türk televizyonlarında ilk kez Ahmet Kaya’nın ‘Kafama Sıkar Giderim’ isimli şarkısını söyledi.
Beyaz TV'de Fatma Korkutata'nın yönetmenliğinde yayınlanan moderatörlüğünü Latif Şimşek'in üstlendiği Rasim Ozan Kütahyalı'nın gündemi yorumladığı 'Dinamit' adlı programın ‘Ahmet Kaya Özel' yayınının telefon konuğu Ünlü Sanatçı Serdar Ortaç oldu. 1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde Ahmet Kaya'ya yönelik saldırıyı tetiklediği gerekçesiyle suçlanan Serdar Ortaç, telefonla bağlandığı ‘Dinamit' programında MGD gecesini ve Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıyı anlattı.

'Cezaevindeyken Ahmet Kaya şarkıları söylerdik'
Haftaya Cuma akşamı ‘Dinamit' programına katılmak istediğini ve her şeyi programda anlatacağını belirten Serdar Ortaç, “Asker kaçağı olarak 6 ay hapis yatmıştım. Mamak cezaevinde yan koğuşlarımda bir sürü Kürt vardı. Yeni öğrendim daha anneannem Urfa Severekliymiş aradı bana ben Urfalıyım sen nasıl böyle bir şeylere ait olursun. Neyse orada Kürtler vardı yan koğuşta. Sürekli Ahmet Kaya şarkıları gelirdi. Sürekli söylerdik. Hatta Ahmet Kaya'nın şarkılarını söylerken birde onun Kürtçesini öğretirlerdi bana. Bende bilmediğim halde Kürtçeyi öğrenmeye filan çalışırdım. “ dedi

'Kürtçe şarkı çevirdi'
Bir albümünde Kürtçe'den Türkçe'ye çevirdiği bir şarkı olduğunu belirten Serdar Ortaç, şarkının Kürtçesi ve Türkçe'ye çevrilmiş halinden bir kısım okudu. Latif Şimşek'in isteği üzerine Ahmet Kaya'nın ‘Kafama Sıkar Giderim' isimli şarkısını da seslendiren Serdar Ortaç'a takıldığı kısımlarda Latif Şimşek de eşlik etti.

‘Özür dilemek istedim ama ulaşamadım'
“Bugün olsa asla böyle bir şey olmaz. Yeni özür dilemeye de başlamadım. Sayın Başbakan bu konuyu açmadan 12 sene önce rahmetli daha vefat etmeden kendisine ve eşine kerelerce ulaşmaya çalıştım. Tabi doğal olarak kabul etmediler. Belki de ben ulaşamadım. Bir aralar aranjörü vardı Osman İşmen onu arayıp ona da özür dilemek istedim ona da ulaşamadım. Herhalde telefona çıkmak istemediler. Bende Ahmet Kaya olsam empati kursam bende çıkmam. Telefonuma çıkmamakla yüzde yüz haklıdır. Ben kendimi seyrettiğim zaman tiksiniyorum.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Yarkadaş: Hizbullahı Savunuyorum

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile