Siğille başlayan hastalığı vücudunu sardı - ANTALYA

- Sibel Oflas yürüme detayları - Sibel Oflas ile röportajSiğille başlayan hastalığı vücudunu sardı - Antalya 'da, 8 yaşında yüzünde çıkan siğille başlayan hastalığı ilerleyen dönemde kansere dönüşen Sibel Oflas, vücudunu saran yaralardan kurtulmak istiyor - Oflas: - "Mecbur kalmadıkça evden çıkmıyorum. Hastaneye gittiğimde 'Yüzünüze kezzap mı attılar, yandınız mı?' diye soruyorlar. Bu durum bizi çok üzüyor" - Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz: - "Hastaya kanser gelişimini engellemek veya oluşan kanseri almak dışında bir şey yapamıyoruz. Dünyada bir tedavisi yok"ANTALYA (AA) - Antalya 'da, dünyada nadir görülen bir tür cilt kanserine yakalanan 43 yaşındaki Sibel Oflas vücudunu saran yaralardan kurtulmak istiyor.Kastamonu'da dünyaya gelen Oflas'ın, 8 yaşındayken yüzünde siğiller çıkmaya başladı.
Müdahalelere rağmen hastalığı ilerleyen Oflas'ın vücudunu yaralar sardı.Vücudunun farklı yerlerinde tümör çıkan Oflas, taşındığı Antalya 'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Burada, dünyada nadir görülen "Epidermodisplazya verrüsiformis" teşhisi konulan Oflas, iyileşmeyi umut ediyor.Sibel Oflas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşında yüzünde çıkan siğillerin 30 yaşından sonra kansere dönüştüğünü söyledi.

Gittiği hastanelerde sürekli ilaçlar, kremler verildiğini anlatan Oflas, "30 yaşına kadar güneşten çok iyi korunmam gerekiyormuş. Güneş, kansere dönüşümü hızlandırmış, bunu geç öğrendim." dedi.
Oflas, 3,5 yılda yaraların vücudunu sardığını, kaşıntı yaptığı için de geceleri uyuyamadığını, her saatte krem sürmek zorunda kaldığını dile getirdi. - "Artık organlarım kesiliyor"Aynı hastalığı taşıyanların tecrübelerinden yararlanmak istediğini aktaran Oflas, şunları kaydetti:"Mecbur kalmadıkça evden çıkmıyorum. Hastaneye gittiğimde 'Yüzünüze kezzap mı attılar, yandınız mı?' diye soruyorlar. Bu durum bizi çok üzüyor. Uzaktan görüp, yüzüme bakıyorlar. Son 3,5 yılda hastalığım çok ilerledi, kansere dönüştü. Artık organlarım kesiliyor, geçen sene kulağımın bir kısmı kesildi. Kirpik uçlarıma kadar kaşımı, yüzümü komple yaralar sardı. Elimin de bir kısmının kesilme ihtimali var. Yüzümün her tarafını sardığı için yüz nakli yapılması gerekiyor. Dört aydır iki parmağım hareket etmiyor."Oflas, artık bir mucize olmasını istediğini, yaralarından kurtulmak için Sağlık Bakanlığından yardım beklediğini ifade etti.
- "Genetik bir hastalık"Akdeniz Üniversitesi Dermatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Yılmaz da söz konusu vakadan dünyada 600 civarında hasta bulunduğu belirtti.
Yılmaz, "Hastanın güneşe karşı duyarlılığı var. Güneşten çok iyi korunacak. Hastaya kanser gelişimini engellemek veya oluşan kanseri almak dışında bir şey yapamıyoruz. Dünyada bir tedavisi yok. Genetik bir hastalık." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile