Sincan Lale Günleri Başlıyor!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, lalenin tarihten gelen, sosyal ve kültürel bir varlık olduğunu belirterek, ' Lalenin, ekonomik değerinden de istifade eden birçok ülke mevcut. Biz de Sincan olarak lalenin ekonomik değerinden de istifade etmek, vatandaşlara bu imkanı sağlamak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla bu tür toplantıları organize etmeye gayret ediyoruz ' dedi.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Lale Meydanı Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Sincan Lale Günleri Programı'na katıldı. Programa Tuna'nın yanı sıra, Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ertuğrul Yazgan katıldı. Program öncesi, mehteran takımının bir gösterisi oldu. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra, Mehteran takımı eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. Açılış konuşmasını yapan Tuna, lalenin tarihten gelen, sosyal ve kültürel bir varlık olduğunu belirterek, ' Ekonomik değerinden de istifade eden birçok ülke mevcut. Biz de Sincan olarak bu lalenin ekonomik değerinden de istifade etmek, vatandaşlara bu imkanı sağlamak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla bu tür toplantıları organize etmeye gayret ediyoruz ' diye konuştu. Sincan'da lalenin tarihi olduğuna dikkati çeken Tuna, Sincan'ın nüfusunun artmasında Bulgaristan ve Romanya'dan gelen vatandaşların beraberinde lale soğanlarını getirdiğini söyledi. Gelişen şartlar neticesinde lale bahçelerinin yok olduğuna işaret eden Tuna, Sincan'daki lale yetiştiricilerine lale kültürünü yaşattıkları için teşekkürlerini sundu. Sincan'ın iki yıldır lale ile buluşturulduğunu anlatan Tuna, vatandaşların lalelere sahip çıkmasının laleye olan özlemi gösterdiğini söyledi.

Tuna, konuşmasında şunları kaydetti: ' Lalenin ekonomik değerinin tadına vardıkça, vatandaşlarımız her yere lale ekeceğine inanıyorum. Yeter ki vatandaşlarımıza biz lalenin getirilerini ve teknik olarak bilgilerini bunlara vatandaşlarımıza aktaralım. İnanıyorum ki Sincan'ımız, Ankara'mız ülkemiz gerçek anlamda gelir elde edeceğine inanıyorum. '
Sincan Kaymakamı Seçilmiş ise, ' Bu yıl 3'üncü lale günlerindeyiz. Lale Sincan'da çok önemli, lalenin adı var ama kendi yoktu. Kaybolan bir değer, kültür gibiydi lale. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, bu lale günlerini yad ettiği için ' dedi. Lale ve gülün kültürümüzde önemli bir değer olduğuna dikkati çeken Seçilmiş, gülün Peygamber, lalenin ise Allah'ı nebzeden bir çiçek olduğunu söyledi.

Program sonrası, 'En Güzel Lale Bahçesi' konulu bahçe yarışması ve 'Sincan ve Lale' konulu amatör fotoğraf yarışmasında derece alanlara hediye verildi. İlk okullar arasında solo müzik yarışmasında yarışmacılar performanslarını sergiledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile