- Tır kuyruğundan detaylar - Kamyoncular ile röportaj - Genel detaSınır kapılarında tır kuyruğu azalıyor - Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkmak için bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk 30 kilometreden 13 kilometreye düştüEDİRNE (AA) - Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkmak için bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk 30 kilometreden 13 kilometreye düştüAlınan bilgiye göre, ihracat yüklerini, teslim edecekleri adreslere yetiştirmek için yola çıkan tırlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oluyor.Bulgaristan tarafının yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle dün 30 kilometreyi bulan tır kuyruğu 13 kilometreye kadar düştü.Tır şoförü Behsat Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan aldığı yükü Bosna Hersek'e götürdüğünü belirtti.
Yaklaşık 24 saattir tır kuyruğunda beklediğini anlatan Acar, "Sıra bana gelmedi, iki geceden beri uyumadım. Dün az kalsın kaza geçiriyordum. Oruç da tutuyoruz, ekmek yok, su yok, ihtiyaçlarımızı da karşılayamıyoruz. Çok zor durumdayız." diye konuştu.
Bir diğer tır şoförü Metin Ay ise çektikleri sıkıntıları anlatarak, yetkililerden sorunların çözümü için yardım istedi.Yaklaşık 35 saattir kuyrukta beklediğini, sıranın kendisine yeni geldiğini aktaran Ay, "Bulgaristan yine çalışmıyor, yetkililerin buna çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.
Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 520 tır, yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.
Sınır kapılarında tır kuyruğu azalıyor - EDİRNE
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hopa’da ölüme terk edilen atlar korumaya alındı, sahibine 84 bin 500 lira para cezası kesildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hopa’da ölüme terk edilen ikinci 'at' vakası
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
8 asırlık etkinliğin ilk gününde çoban köpekleri boy gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar