ANNELERİN YÜRÜMESİ
-SLOGAN ATMASI
-AÇIKLAMALAR
-GENEL VE DETAY GÖRÜNTÜ
( ŞIRNAK ) - ŞIRNAK
- Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan Şırnak annelerinin HDP il binası önündeki eylemi 31’inci haftasına girdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında ellerinde Türk bayrakları ile HDP il binasına yürüyen kadınlar, terör örgütü PKK’ya ve HDP’ye tepkilerini dile getirdi. Kadınlar sık sık ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP’ ve ’Kürt Türk kardeştir, PKK kalleştir’ sloganları attı. HDP Şırnak il binası önünde açıklama yapan Ömer Üstek, oğlu Metin’in 6 yıl önce henüz 15 yaşındayken bayram sabahı dağa kaçırıldığını ve HDP’nin evladını geri getirene kadar burada olacağını söyledi.
Baba Üstek, "HDP çocuklarımızı götürdü, HDP çocuklarımızı sattı. HDP bu memleketi yıktı. Onlar çocuklarımızı götürdüler sesimizi çıkaramadık, onlar kız çocuklarımızı götürdüler biz sesimizi çıkaramadık, kadınlarımızı götürdüler, artık yeter. Memleketimizi yıktılar, biz çocuklarımızı istiyoruz. HDP çocuklarımızı getirebilir. Çocuklarımız HDP’nin eliyle götürdüler. Çocuklarımızı istiyoruz, getirene kadar bu eylemimiz devam edecektir. Gelsinler bizi de öldürsünler. Biz Kürt'üz diyorlar. Kürtlükleri yalandır. Kürtlük ile her kesi kandırdılar, memleketi yıktılar. 6 yıldır oğlumu kaçırmışlar. 12 bayramdır bizim evde yas var" dedi.
Anne Emine Üstek ise oğlunu HDP'den istediğini belirterek, "Ben sağ oldukça oğlum için HDP önüne geleceğim. Benim umudum Allah’tan var. Biz huzur istiyoruz, huzursuzluk istemiyoruz. Artık yeter, oğlum geri gelsin” diye konuştu.
Şırnak annelerine destek veren Hatice Atan da "31 haftadır biz düzenli olarak HDP önüne geliyoruz. Annelerimize destek çıkıyoruz. Biz sonuna kadar, Allah ömür verdikçe sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Terör örgütüne meydan okumaya devam edeceğiz. Annelerimizin evlatlarını bağrından koparan HDP önündeyiz. Binalarında sessizlik var. Camlarına dahi çıkamıyorlar. Bunun en büyük sebebi HDP’dir. Çocukları aldılar götürdüler, kendileri keyfîlerini sefalarını sürdürdüler. Biz sesiz çığlıkların sesi olmaya devam edeceğiz. Şırnak’ta da kadınlarımız destan yaşıyor. Bizimde en büyük umudumuz ve ümidimiz annelerimizin evlatlarına kavuşmasıdır" şeklinde konuştu.
HDP il binası önünde bir süre eylem yapan aileler, daha sonra dağıldı. (MY-YRT
Şırnak anneleri çocuklarını HDP'den istiyor
İLGİLİ VİDEOLAR
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şehidin cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlat nöbetindeki aileler HDP önünde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şanlıurfa’da terör operasyonu: 2 tutuklama
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü töreni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Konyalı Görme engellilerden evlat nöbetindeki ailelere destek ziyareti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da evlat nöbeti gece de devam ediyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi