Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda 10 asker şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristler dün akşam saat 22.00’de eş zamanlı saldırı düzenledi.

PKK’lılar, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla dört ayrı noktadan kaymakamlık, Tümen Komutanlığı, askeri lojmanlar ve polis noktalarına ateş açtı.

Saldırılarda 9 güvenlik görevlisi şehit oldu. Saldırı ve sonrasındaki çatışmada 4'ü ağır 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece şehit asker sayısı 10’a yükseldi.

Yaralı 7 güvenlik görevlisinin Şırnak Asker Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Şehit cenazelerinin memleketlerine gönderilmek üzere bugün helikopterle Diyarbakır'a nakledileceği öğrenildi.

BÖLGEDE OPERASYON
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, yaşanan çatışmada çok sayıda teröristin de öldürüldüğünü söyledi.

Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şırnakta Şehit Olan 8 Askerin Fotoğrafları

Şırnak'ta şehit düşen askerlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu.
PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu belirtildi.

Uysal'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın ailesine bildirildi.

GAZİANTEP'TE ŞEHİT ACISI

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ahmet Bozkurt'un Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü. Şehit Bozkurt'un evinin, 20 Ağustos'ta Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Can'ın evinin iki sokak ilerisinde olması acıyı bir kat daha artırdı.

Sabah saatlerinde iki subay Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Aktoprak Mahallesi'ndeki akrabalarında bulunan şehidin annesi Rabia Bozkurt'un yanına giderek acı haberi verdi. Aldığı kara haberle fenalaşan şehit ailesi subaylarla birlikte şehidin Pirsultan Mahallesi'ndeki baba ocağına geldi. Anne Rabia Kurt ve Şehit Ahmet Kurt'un 1'i kız, 4 kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu arada sağlık memuru olan baba Ali Kurt'un da, bir iş için Konya'da bulunduğu, acı haberi alınca Gaziantep'e dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

Şehit Bozkurt'un 2 yıl önce göreve Uzman Çavuş olduğu ve yaklaşık 2 ay önce yeni görev yeri olan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi'ne gittiği, ailesi ile en son internet üzerinden görüştüğü ve iyi olduğunu söylediği öğrenildi. Şehit Bozkurt'un ayrıca 20 Ağustos'ta Hakkari'de şehit düşen Mehmet Can'la iki sokak ötede oturması ise Pir Sultan Mahallesi'nde katmerli bir acı yaşanmasına neden oldu.

BİR ŞEHİT ACISI DA EDİRNE'YE DÜŞTÜ

PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Piyade Er Emrah Karataban olduğu ortaya çıktı. Acı haber Şehit Karataban'ın Edirne'nin İpsala İlçesi'ndeki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi Aile fertleri bu haberle yıkılırken, ev Türk bayrakları ile donatıldı.



ACI HABER BURSA'YA DA ULAŞTI
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Bursalı olduğu öğrenildi. Şehit acısı İznik İlçesi'ne bağlı Müşküle Köyü'ne düştü. Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Cenazenin yarın törenle Bursa'da toprağa verileceği öğrenildi.

KONYALI ALA'NIN TERHİSİNE 90 GÜN KALMIŞTI

Şırnak 'ın Beytüşşebap İlçesi 'nde düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala 'nın, memleketi Konya 'nın Karapınar İlçesi 'ne ateş düştü. Ala 'nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi. Komando Çavuş Ramazan Emre Ala 'nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala 'nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala 'nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi 'nde çalışan kızı Aysun Ala 'yı işe götürmek için Konya 'ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala 'nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

ANTALYA'YA DA ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece teröristlerin dört farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit olan Van Ercişli 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez 'in 1993 yılından bu yana yaşadığı Antalya'daki baba evine acı haber sabah saatlerinde verildi. Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve askeri erkan şehidin evini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

ADIYAMANLI ŞEHİDİN TERHİSİNE 53 GÜN KALMIŞTI

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesindeki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli'nin baba ocağı Adıyaman'a da ateş düştü.

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesinde 10 kişinin şehit düştüğü çatışmanın ardından şehit ailelerinin evlerine ateş düştü. Adıyaman'ın Besni doğumlu Jandarma Er Serdar Küpeli'nin merkezdeki evine acı haber çabuk ulaştı. Sabahın erken saatlerinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ve jandarma görevlileri acı haberi aileye verdi. Baba Mehmet Küpeli, Anne Ayşe Küpeli ve diğer aile fertleri acı haberle yıkıldı. Şehit haberiyle yıkılan Küpeli ailesinin evinden yükselen feryatlar yürek burktu.

Kendisine acı haberi veren yetkilileri 'Süze süze buraya kadar geldik. Biz buna layık mıyız? Allah'a şükürler olsun ' diyen şehit babası sinir krizleri geçiren diğer oğlu Tayfun'u sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri sinir krizi geçiren aile fertlerine ilk müdahaleyi yaparken, 91-3 tertip olan Serdar Küpeli'nin teskeresine 59 gün kaldığı öğrenildi.

ACI HABER SABAH VERİLDİ

PKK’nın ilçe merkezine yaptığı saldırı ardından çıkan çatışmada şehit olan 10 askerden Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Afyonkarahisar’daki evinde yas var.

Aslen Elazığlı olan ancak yıllardan bu yana Afyonkarahisar’da oturan Çiftçi ailesine acı haber, saat 07.30’da askeri personel tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

GERİYE FOTOĞRAFI KALDI

Şırnak Beytüşşebap'da düzenlenen saldırıda şehit olan er Osman Yıldız'ın Bahçelievler'deki evine ateş düştü.

Şehit haberi sonrası Osman Yıldız'ın evine Türk bayrağı asıldı. Aile fertlerinin fenalaşma ihtimaline karşı kapıda ambulanslar da hazır bekletildi. Er Yıldız'dan geriye birliğinde çekilmiş fotoğrafları kaldı.

'SADECE TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTİYORUM'

Terör örgütü PKK’nın Beytüşşebap’ta düzenlediği saldırıda şehit olan Er Uğur Sağdıç’ın Sancaktepe ilçesindeki evinde hüzün hakim. Sabah saatlerinde eve gelen askeri personel şehadet haberini aileye iletti.

Haber üzerine şehit Uğur Sağdıç’ın ailesi gözyaşlarına boğulurken, baba evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Komşuları şehit ailesine taziye ziyaretlerini iletti. 112’ye ait bir ambulansta evin önünde hazır bekletiliyor. Uğur Sağdıç’ın babası Yılmaz Sağdıç, basın mensuplarına açıklama yapmak istemezken, Dayı Mürsel Sağ ise, “Hiçbir şey istemiyorum. Sadece terörün bir an önce durmasını istiyorum.” dedi.

Şehir erin, Sağdıç ailesinin iki çocuğundan biri ve tek oğlu olduğu belirtildi. Şehit Er Uğur Sağdıç’ın, askere gitmeden önce bir cam fabrikasında çalıştığı, 1 ay önce izne geldiği ve terhis olmasına yaklaşık 5 ayı olduğu öğrenildi.Sağdıç’ın cenazesinin defnedilmek üzere memleketi Tokat’ın Turhal ilçesine götürüleceği belirtildi .

Beytüşşebap'taki PKK saldırısında hayatını kaybeden askerler ve memleketleri şöyle:

Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez VAN
Jandarma Er Serdar Küpeli ADIYAMAN
Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt GAZİANTEP
Piyade Er Emrah Karataban EDİRNE
Er Süleyman Güleç BURSA
J.K. Çavuş Ramazan Emre Ala KONYA
Asteğmen Burak Erdi Uysal MUĞLA
Üsteğmen Sami Çiftçi ELAZIĞ
Piyade Er Uğur Sağdıç TOKAT
Piyade Er Osman Yıldız İSTANBUL

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile