Alevi örgütleri, Sivas katliamı davasında firari sanıklarla ilgili verilen zamanaşımı kararını protesto etmek için Kadıköy'de bir araya geldi.

Sivas Katliamı Davası 'nın 19 yıl sonra zamanaşımı nedeniyle düşmesi protesto edildi. Kadıköy Meydanı 'nda düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı.

1993 yılında 37 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı Davası, 19 yıl sonra zamanaşımı nedeniyle düştü. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi 'nin aldığı bu kararı eleştiren binlerce insan bugün öğle saatlerinde Kadıköy 'e aktı.

Tepe Nautilus AVM, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haydarpaşa Garı 'nın önünde toplanan gruplar, 12.00 'da meydana doğru yürümeye başladı.

Avrupa Alevi Bektaşi Birlikleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacıbektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Alevi Bektaşi Federasyonu 'nun organize ettiği mitinge, siyasi partiler ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Gruplar, Rıhtım Caddesi üzerinde oluşturulan arama noktalarından geçerek meydana ulaştı.

'Sivas 'ın ışığı sönmeyecek ', 'Davamız mahşere kalmayacak ', 'Katil devlet hesap verecek ', 'Sivas onurdur onuruna sahip çık ', 'İnsanlık suçuna zamanaşımı olmaz 'sloganları atan topluluk, Sivas Olayları 'nda hayatını kaybeden kişilerin fotoğraflarını da taşıdı.

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgün, burada yaptığı açıklamada, ''İnsanlık suçunda zamanaşımı olmaz. İnsanlığa yapılan en büyük kötülük, insanların onurunu ayak altına almaktır. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı kabul etmiyoruz. Adalet terazisinin dengesi bozulmuştur. Biz bu dengeyi sağlamak için buradayız'' dedi.

Sivas'taki olayda hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok da aileler adına yaptığı açıklamada, bütün aileler adına burada olduklarını ifade ederek, ''19 yıldır süren bir acıyı yaşıyoruz. Adaleti bulmak için her şeyi yaptık ama adalet yerini bulmadı. Biz hiç kimseye kin gütmedik. 19 yıl sonra 'zamanaşımı' diyorlar. İnsanlık suçlarında zamanaşımı olmaz. Biz herkes için adalet istiyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından alana kurulan platformda semah gösterisi yapılırken, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz da söylediği türkülerle mitinge destek verdi.

Miting nedeniyle Kadıköy Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken, dağılımın ardından tekrar ulaşıma açıldı.

Sivas Davasında Zamanaşımı Aleviler Tarafından Protesto Edidli

Alevi örgütleri, Sivas katliamı davasında firari sanıklarla ilgili verilen zamanaşımı kararını protesto etmek için Kadıköy'de bir araya geldi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Sivas Katliamı Davası

1 Nisan 2012 Pazar

Kadıköy'de Dev Miting

1 Nisan 2012 Pazar

Binlerce alevi adalet istedi

1 Nisan 2012 Pazar

Zaman Aşımı Protesto Edildi

1 Nisan 2012 Pazar

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile