Son Darbe 28 Şubat Belgeselinde bu kez konu Erbakan'a başkaldırıştı. Birand, Milli Görüş tarihinde bir ilk olan yenilikçilerin nasıl isyan bayrağı açtığını anlattı.

CNN Türk ekranlarından yayınlanmaya devam eden Son Darbe 28 Şubat belgeselinde bu kez konu Milli Görüş'e başkaldırıştı. Erbakan'a ilk kez başkaldırışın işlendiği belgeselde Birand o günleri anlattı.

Öcalan'ın yargılandığı tarihi dava, dava sırasında MİT, Dışişleri Bakanlığı ve Çankaya'nın da devreye girdiği “asmayalım” kampanyası, Beykoz 'daki operasyon sonrasında ortaya çıkan Hizbullah vahşeti, Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı oluşu, Hayata Dönüş operasyonunun perde arkası, Ahmet Kaya 'nın ölümü, Beyaz Enerji operasyonu ile Milli Görüş tarihinde bir ilkin yaşandığı, Erbakan'ın muhalefetle tanıştığı Fazilet Partisi kongresinin perde arkası ve sonraki günlerde Ak Parti 'yi kuracak olan Yenilikçilerin ortaya çıkışı gibi çeşitli konuların anlatıldığı Son Darbe 28 Şubat belgeselinin 11. bölümü dün akşam CNN Türk'te ekrana geldi.

ERBAKAN'A İLK BAŞKALDIRIŞ

14 Mayıs 200 tarihinde Milli Görüş'te bir ayaklanma yaşandı. Bu Milli Görüş tarihinde bir ilkti. Refah Partisi'nin kapatılıp, Necmettin Erbakan'a siyasi yasak getirilmesinin ardından Fazilet Partisi kurulmuş, partinin başına da Necmettin Erbakan'ın işaret ettiği bir isim... Recai Kutan getirilmişti. Merve Kavalçı olayından sonra Fazilet Partisi'ndeki genç siyasetçiler iktidar olamayacaklarını anlayınca isyan bayrağı açtılar.Fazilet Partisi kongresinde Recai Kutan'ın karşısına aday çıkardılar. O aday ise şimdilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den başkası değildi.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile