Spiker Tahir Sarıkaya canlı yayında çıldırdı

Beyaz TV spikeri Tahir Sarıkaya, diploma törenlerinde 'Hipokrat'ın askerleriyiz' diye pankart açan tıp mezunlarına sinirlenerek, 'Ben sizin doktorluğunuzu tanımıyorum' dedi.
Beyaz TV spikeri Tahir Sarıkaya, diploma törenlerinde "Hipokrat'ın askerleriyiz" diye pankart açan tıp mezunlarına sinirlenerek, "Ben sizin doktorluğunuzu tanımıyorum" dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri diploma törenlerinde önce Hipokrat yemini etti, ardından da "Hipokrat'ın askerleriyiz. Kahrolsun bazı şeyler. Diren Gezi" şeklinde pankart açtılar.

Bu pankart Beyaz TV'de Uyan Türkiyem programını sunan Tahir Sarıkaya'yı çok kızdırdı.

"Bu insanlar doktor adayları. Yarın bir gün bizleri tedavi edecekler. Hipokrat yemini sizce böyle mi olmalı?" diyen Sarıkaya, "Ben bu insanların eylem yapmalarına karşı değilim. Bu insanların Gezi'ye destek vermelerine de karşı değilim. Ama ben bu doktor adaylarının böyle Hipokrat yeminine karşıyım" dedi. Sarıkaya sözlerine şöyle devam etti:

"BU GÖRÜNTÜLERİ UTANARAK VERİYORUM"

"Hiç kimse kimsenin askeri değil. Bizler hepimiz bu ülkede yaşayan bir bireyiz. Kimsenin askeri olamayız. Yazıklar olsun ben bu görüntüleri utanarak veriyorum. Size T.C.'nde hekimilik yemini böyle mi öğretildi? Eğer siz bizileri tedavi edecekseniz istemiyorum. Herkesin bir ideolojisi vardır. Ama sen diploma töreninde olayı bu pankartla gösterirsen, kusura bakmayın ben de sizin doktorluğunuzu tanımıyorum." BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile