SULARIN ÇEKİLMESİYLE TARLADA EKİLEN EKİNLERDEN DETAY
-DRONE DETAY
-TARLA SAHİBİNİN MARUL VE TURP TOPLAMASI
-RÖPORTAJ
-ARŞİV GÖRÜNTÜLER (KEBAN BARAJI'NDAN)
( ELAZIĞ )- Keban Baraj Gölünü besleyen Murat Nehri Havzası'nda suların 1,5 kilometre çekilmesiyle ekilen marul ve turpta hasat başlarken, bazı çiftçilerin de ekin ekmeye başladığı öğrenildi ELAZIĞ
- Türkiye'nin önemli barajlarından Keban Barajı'nı besleyen Murat Nehri'nde suyun 1,5 kilometre çekilmesiyle çiftçiler fırsatı değerlendirip ekime başladı.
Bir çiftçi, çekilen nehir kenarında Marul ve Turp yetiştirip hasadına da başladı.
Keban Baraj Gölünü besleyen ve 6 ay önce doluluk oranı maksimum seviyeye gelen Murat Nehri’nde, uzun bir aradan sonra su 1,5 kilometre çekildi. Suların çekilmesiyle birlikte Murat Nehri Havzası çevresinde yaşayan vatandaşlar daha önceden ekin ektikleri yerde tekrardan ekim için hazırlıklara başladığı öğrenildi. Çiftçilerden Ramazan Sertkaya'da, suyun çekildiği araziye Turp ve Marul ekip büyüttü. Bugünlerde marul ve turpu hasat eden Sertkaya, satışını yaparak ekonomik kazançta elde etmeye başladı.
Çiftçilikle uğraşan ve suyun çekildiği bölgede belirli bir alanı eken Ramazan Sertkaya, ”Yağışın yağmamasıyla birlikte sular geri çekildi ekinler ekilmeye başlandı. Hayvanlarda otlamaya başladı.
Ben burada turp, marul ve maydanoz ektim. Suların çekilmesinden faydalanıyoruz"dedi.
Son 15 yıldır Murat Nehrin'in kenarını her dönem değerlendirip eken çiftçiler, bu yıl Keban Barajı'nın maksimum seviye gelmesi nedeniyle istedikleri kadar ekim yapamadığı öğrenildi. Yeni yeni suların çekilmesiyle çiftçiler, fırsatı değerlendirip önümüzdeki günlerde çeşitli alternatif ürünler ekmeyi planladığı belirtildi.
Su çekildi, nehir kenarında tarım başladı
İLGİLİ VİDEOLAR
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Akrabalarıyla miras yüzünden tartıştı, 50 yıldır yaşadığı yeri terk etme kararı aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vali Günaydın: “Yoğun bakımdaki hastaların yüzde 91’i aşısız hastalar”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeraltı suları kullanıldı, kuraklığa rağmen Konya Ovası'nda pancarda verim düşmedi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Suların çekildiği Mehmetli Barajı alarm veriyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
67 yıldır dede mesleğini yapıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Muş'ta silajlık mısır hasadına başlandı
29 Ağustos 2021 Pazar
Tarım işçisinin çadırda beslediği yavru ceylanlara el konuldu
29 Ağustos 2021 Pazar
İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlarda tehlikeli düşüş
29 Ağustos 2021 Pazar