Hayvan pazarı dezenfektanlar görüntü
-Zabıta uyarıları ve anons görüntü
-Karantina çadırı demirleri görüntü
-Röportaj
( İSTANBUL -ÖZEL)- Sultangazi’de kurban pazarı hazırlıklarında korona virüs önlemleri İSTANBUL
- Sultangazi’de korona virüse (Covid-19) karşı tüm önlemlerin alındığı alanda, kurban satış işlemleri için 240 çadırlık kurban tesisi kuruldu. Bu sene geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Sultangazi kurban pazarında karantina çadırı kurulacak. Kurulacak karantina çadırında, korona virüs şüphesi görülen hayvan sahipleri 14 gün boyunca karantinaya alınacak. Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye genelinde kurban pazarlarında yeni bir dönem başladı.
Sultangazi kurban pazarı ise Bakanlığın genelgesinin ardından kurban pazarı hazırlıklarına başladı.
Korona virüse karşı önlemlerin alındığı kurban pazarında 240 kurban çadırı kuruldu. Ziyaretçiler için her detayın düşünüldüğü alanda el dezanfektanları yerleştirilerek, çadırlar arası mesafe korundu. Kurban pazarında korona virüsten korunma önlemleri için zabıta ekipleri sosyal mesafe, maske takma, el hijyeni ve elle temas (tokalaşma) yapılmaması konusunda uyarılarında bulundu ve düzenli olarak anonslar geçildi. Ayrıca bu sene diğer pazarlardan farklı olarak Sultangazi kurban pazarında karantina çadırı kurulacak. Burada hayvan sahiplerinde korona virüs şüphesi görüldüğünde 14 gün boyunca karantinaya alınacak. “Biz Sultangazi kurban pazarına karantina çadırı kuruyoruz” İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Alan Sorumlusu Ufuk Akgöz, “Hayvan pazarına öncelikle maskesiz hiç kimseyi almıyoruz. Burada da gördüğünüz üzere 240 çadırımızın önüne el dezenfektanları yerleştirdik. Ayrıca 12 bölgeye de dezenfekte havuzu yerleştirdik. İnsanlar burada kendilerini dezenfekte edip hayvan çadırına öyle giriyorlar. Ayrıca bu sene biz Sultangazi kurban pazarına karantina çadırı kuruyoruz. Burada hayvan sahiplerinde, Covid-19 şüphesi görüldüğünde 14 gün boyunca karantinaya alınacak. Pazarlık yapılmasına ve tokalaşmaya da kesinlikle izin vermiyoruz. Sosyal mesafe ve maske konusunda da sürekli anonslar yapıyoruz” dedi.
“Müşterilerle pazarlık yapıyoruz ama tokalaşmadan” Hayvancılığın baba mesleği olduğunu söyleyen Korkmaz Soylu, “Çocukluğumdan beri bu işle uğraşıyorum, baba mesleği. Ortamın temiz olmasına ve maskeye dikkat ediyoruz. Belediyemiz zaten buralara dezenfektanlar koydu. Müşterilerle pazarlık yapıyoruz ama tokalaşmadan” şeklinde konuştu.
Sultangazi’de karantina çadırı kurulacak
İLGİLİ VİDEOLAR
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yorulan koyunu ahıra kadar sırtında böyle taşıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trenin çarptığı 8 büyükbaş hayvan telef oldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Asırlık yarış ödülle sona erdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Muş'ta silajlık mısır hasadına başlandı
29 Ağustos 2021 Pazar
İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlarda tehlikeli düşüş
29 Ağustos 2021 Pazar
Antalya’da 4 ton kaçak midye ele geçirildi
29 Ağustos 2021 Pazar
Asırlık gelenek başladı, kınalı koçlar suya atlamak için sıralandı
29 Ağustos 2021 Pazar
Avrupa şampiyonu halterciden karantinadaki Belediye Başkanı Başdeğirmen’e sürpriz
29 Ağustos 2021 Pazar
Hayvanat bahçesinin yeni maskotu yavru aslanlar
29 Ağustos 2021 Pazar