Uyan Türkiyem programına katılan ünlü Oyuncu Ayşen Gruda, geçtiğimiz günlerde barış süreciyle ilgili yaptığı açıklamaların sorulması üzerine sinirlenerek canlı yayını terk etti. Gruda programın sunucusuna da demediğini bırakmadı.

Geçtiğimiz günlerde barış süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Ayşen Gruda, 'Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler ' ifadelerini kullanmıştı. Gruda'ya destek verenlerin yanında tepki gösterenler de oldu.

Beyaz TV'nin Uyan Türkiyem programının sunucusu Tahir Sarıkaya da Gruda'yı yayına alarak bu açıklamalarını sordu.

Sarıkaya'nın, 'Bu açıklamalarınız niyetle yapılan bir açıklama kötü niyetle yapmadınız. Bu konu nereden geldi aklınıza ' sözleri Gruda'yı kızdırdı.

'OKUDUĞUNUZU ANLADINIZ MI? '


'Kötü niyetle yapmadınız diye başlamak yanlış bir şey sabah sabah ' diye sunucuya tepki gösteren Ayşen Gruda, 'Sanki ortada bir kötü niyet var da, bazıları düşünüyor da siz bunu düzeltiyorsunuz gibi. siz orada yazılanları iyi okudunuz mu? ' diye sordu.

'Okudum ' yanıtını veren Sarıkaya'ya Gruda, 'Peki okuduğunuzu anladınız mı? ' sorusunu yöneltti.

'Anlaşılmayacak ne var? ' karşılığını veren Tahir Sarıkaya'ya Gruda, 'Ortada kötü niyet var da aslında siz beni aklamaya çalışıyorsunuz gibi. Yok öyle bir şey. Fatih Altaylı'nın dünkü yazını da okuyun. Neden böyle başlıyorsunuz sabah sabah. Söylediklerinize açıklıl getirin dediniz, ben de her şeyin gayet açık olduğunu söylüyorum. Niye açıklama getiriyorum, ne yaptım da açıklama getiriyorum? Yapmayın ' dedi.

'BAĞIRARAK KONUŞMA! RASİM OZAN DA BAĞIRARAK KONUŞUYOR '


Sarıkaya'nın, 'Fatih Altaylı'nın yazısını okudum. Gayet güzel yazmış ' demesi üzerine 'Bağırarak konuşmayın bakayım ' diye çıkışan Gruda, 'Sizin televizyonda bağırma modası var. Rasim Ozan Kütahyalı da durmadan bağırıyor. Yavaş yavaş, sakin sakin konuşalım ' ifadelerini kullandı.

'ÖKÜZÜN ALTINDA BUZA ARAMAYIN '


Tahir Sarıkaya'nın, 'Barış süreciyle ilgili neler yapacaksınız? ' sorusuna ise Gruda şöyle yanıt verdi:

'Barış daima zor. Sayın Başbakan da 'Barış zor bir iştir, savaş kolay bir iştir' dedi. Barış zor bir iştir, barış olmalı. Siz basın bunları 20 kere 30 kere şiddet kötüdür, barış iyidir ve zordur diye söyleyeceksiniz. Ben bütün annelerin aklından geçen şeyi söyledim. Bitsin bu savaş, bu bir ironiydi. Gerçekleşmesi zor olan bir şey ama barış için, insanların canının yanmaması için hepimize görev düşüyor. Bunu ben böyle görüyorum. Gördüğüm ve düşündüğüm şeyi söyledim. Öküzün altında buza aramayın. '

'OKUMAYI VE DÜŞÜNMEYİ ÖĞREN '


Sarıkaya'nın, 'PKK'ılar beni sever. Onları kolayca ikna ederim diyorsunuz ' sözü üzerine de oldukça sinirlenen Ayşen Gruda, 'Yazıyı iyi oku. Öyle bir laf yok. Ayıp ediyorsun. PKK lafı geçmiyor. Sen orayı iyi oku, altında ne yazdığını iyice bir düşün. Okumayı ve düşünmeyi öğren oğlum. Haydi sana iyi sabahlar ' diyerek yayını terk etti.

'BEN TEPKİLERİ DE SORACAKTIM '


Bunun üzerine Tahir Sarıkaya, 'Evet Ayşen Gruda 'Yazıyı iyi okuyun, ben böyle bir şey demedim' dedi ve telefonu kapattı. Zaten girİşte de Rasim Ozan Kütahyalı'yla ilgili sert açıklamaları vardı. Anladık biz Ayşen Gruda'nın neden böyle yorum yaptığını. Ben tepkilerin de olduğunu soracaktım ' şeklinde konuştu.
BEYAZ GAZETE


Sunucuya kızan Ayşen Gruda canlı yayını terk etti

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile