Suriye'de binlerce insanın katledildiğini belgeleyen fotoğrafları görmeyerek Suriye'deki savaş suçunu birinci sayfalarına taşımayan gazetelere AK Partili Şamil Tayyar'dan tepki geldi.

Ve Suriye yönetiminin işkence uyguladığı belgelendi.

Yaklaşık 2 yıl içinde çekilen 55 bin fotoğraf, 11 binden fazla Suriyeli muhalifin işkence sonucu öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Fotoğrafların, cesetleri fotoğraflamakla görevlendirilen askeri polis tarafından çekildiği öğrenildi.

Sezar kod adlı polisin fotoğrafları önce muhaliflere sızdırdığı daha sonra ise Suriye'den kaçtığı belirtildi.

Dünyayı ayağa kaldıran bu fotoğrafların medyaya yansıması ise farklı oldu.

Bazı gazetelerin dünyanın gözü önüne serilen fotoğrafları es geçmesi eleştiri konusu oldu.

Duruma tepki gösteren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da 'Vahşetin Raporu'nu görmeyen gazetelere sert çıktı.

Twitter adresinden Aydınlık Gazetesi'nin birinci sayfasını paylaşan Tayyar, ''Dünya utandı, insanlık utandı ama onlar utanmadı, o fotoğrafları görmeyip katil Esad'ın değirmenine su taşıdılar.' notunu düştü.





Bir diğer mesajında Gezi olayları sırasında provokatif habererle dikkat çeken BirGün gazetesininin birinci sayfasını paylaşan Tayyar, bu gazete için de 'Gezide 3 ağaç için ülkeyi kasıp kavurdular, 11 bin insanın katline kör kaldılar' yorumunda bulundu.



Savaş suçunu belgeleyen fotoğrafları görmeyen bir diğer gazete ise Yurt Gazetesi oldu. AK Partili Tayyar, Yurt Gazetesi'nin CHP'li bir vekile ait olduğunu hatırlattı.



Tayyar son olarak ise Bugün Gazetesi'ni paylaşarak 'Ya buna ne demeli?' diye sordu.



GAZETELERİN BİRİNCİ SAYFALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ








Suriye'de Savaş Suçu Belgelerine Yenilere Eklendi

Anadolu Ajansı, daha önce yayınlanan Suriye’de savaş suçu belgelerinin benzerlerine ulaştı.
AA tarafından ulaşılan ve yayınlanan yeni fotoğraflarda, Suriye'de Esed rejiminin uyguladığı işkence ve işlenen savaş suçları belgeleniyor.

Yeni ulaşılan 13 fotoğrafta, daha önce Anadolu Ajansı tarafından dünyaya duyurulan belgeler gibi işkenceyi kanıtlayan görüntüler bulunuyor.

Onbinlerce fotoğraf arasından yasal kanıtlarla doğruluğu tespit edilen bu fotoğraflarda da rejimin uyguladığı insanlık dışı uygulamalar gözler önüne seriliyor.

ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARI ÜSTLERİNE TESLİM ETMİŞTİ
Suriye ordusunda 13 yıl askeri polis olarak görev yapan bir kişi, ülkede yaşanan iç savaş boyunca, rejime bağlı askeri hastanelere ölü olarak getirilen kişilerin fotoğraflarını çekmekle görevlendirilmişti. Askeri polis her gün, ölü olarak getirilen bu kişilerin yüz ve beden fotoğraflarını çekerek, numaralandırıp üstlerine teslim etmişti.

ÇEKİLEN 55 BİN FOTOĞRAF MUHALİFLERE VERİLMİŞTİ
Çalışma arkadaşlarıyla iki yılda 55 bin kare fotoğraf çeken askeri polis, sistematik işkenceyle öldürme politikasına dayanamayarak Suriyeli muhaliflerle gizlice irtibat kurarak, iki yıl boyunca çekilen fotoğrafları düzenli olarak bir flaş belleğe kaydedip gizlice muhaliflere teslim etmişti.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile