Suriye'de yaşanan kriz gittikçe tırmanıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad verdiği sözleri bir türlü tutmuyor. Suriye'ye askeri müdahale ise kapıda.

Kanal D Anchormani usta gazeteci Mehmet Ali Birand, Suriye'de yaşanan gelişmeleri ana haber bülteninde değerlendirdi. Esad'ın vaktinin sınırlı olduğunu söyleyen Birand ' Esad, faturanın bir kısmını kendi toplumuna bir kısmını da bize ödetecek ' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Pekin'den yaptığı 'Gereken yapılır ' açıklamasını hatırlatan M.Ali Birand, Suriye'de yaşanan gelişmelerin olumlu ve olumsuz yanlarını da masaya yatırdı.

KAFANIZ KARIŞIK DEĞİL Mİ?

Suriye meselesinde Ankara'nın önemine değinen Birand, şu sözleri söyledi:
Kafanız karışık değil mi? Ne olduğu tam anlaşılamıyor. Suriye krizi giderek şekil değiştiriyor ve olayın boyutları genişliyor. Başlıca aktör Türkiye. Bizim açımızdan Suriye'de yaşananların bir bölümü olumlu bir bölümü olumsuz.

YARIN NE OLACAĞI BİLİNMEZ

Olumlu yanı şu. Sorunu artık tek başımıza taşımayacağız. Özellikle artan mülteci akımına karşı BM'yi de işin içinde sokuyor Ankara. Yükü ve finansal harcamaları paylaşmak için girişimlerde bulunuyor. Olumsuz yanı ise Suriye'de işler uzuyor. Ankara bunu istemiyor. Esad'ın biraz önce iktidarı bırakmasını istiyor ve bunu bekliyordu. Ama olmadı hesaplar tutmadı. Esad kendine hemen İran, Rusya ve Çin'i cephesini kurdu. İçerde de sert silah kullandı, muhalefetin parçalı oluşundan da yararlandı ve ayaklanmayı bir oranda durdurdu. Yarın ne olacağı bilinmez.

FATURAYI BİZE ÖDETECEK

Eninde sonunda dayanamaz bırakır 6 ay sonra 1 yıl iki yıl sonra. Ama Esad'ın şu anki durumu sağlam. Esad bu krizi sürdürecek ve faturanın bir kısmını kendi toplumuna bir kısmını da bize ödetecek.

BEYAZ GAZETE

Suriye Krizine Birand Yorumu

Suriye'de yaşanan kriz gittikçe tırmanıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad verdiği sözleri bir türlü tutmuyor. Suriye'ye askeri müdahale ise kapıda.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile