Suriye'ye operasyon nasıl olacak? Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu anlattı

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Suriye'ye olası müdahalenin nasıl olacağını canlı yayında anlattı.
Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Habertürk ekranlarında Suriye'ye olası müdahalenin nasıl olacağını anlattı.

Müdahalenin kısıtlı olacağını söyleyen Kuloğlu, 50 hedefin ateş altına alınacağını ifade etti.

"Rejimi değiştirecek bir harekat değil ama rejimi değiştimeye imkan yaratmak ve mevcut yönetşmş zayıflatarak daha sonraki operasyonlara imkan yaratmak maksadıyla yapılacak" diyen Armağan Kuloğlu şunları söyledi:

"Bir harekat olduğu söyleniyor. Şimdi Rusya gemilerini de takviye ediyor. Suriye Rusya için son derece önemli ve Ortadoğu'daki son kalesi. Suriye İran için önemli.. Bu bakımdan ABD harekatı derinleştirerek, uzatarak Rusya'nın da fazla tepkisini çekmek istemiyor. Her ne kadar bir takım sert beyanlarda bulunsa da Rusya'da buna çok fazla bir tepki gösterecekmiş gibi görünmüyor.


Hiç bir zaman Rusya ve Amerikan askerleri, gemileri, harp, silah ve araçları bir araya gelerek bunun bir dünya harbine varabilecek bir sonuca ulaşmasını hiç bir zaman istemez. Onun için bundan da kaçınarak ve gerginliği fazla tırmandırmadan çok kısıtlı ve sınırlı hedefli taarruzlarla, sadece kimyasal silah kullanmasını cezalandırmak ve bir daha kullanılmasını önlemek ve aynı zamanda yönetimi zayıflatmak suretiyle, bundan sonra muhaliflerin kontrolü ele geçirmesine yardımcı olmayı hedefleyen bir saldırı olacağını değerlendirmek gerekiyor." BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile