- Aile fotoğrafın çekilmesi - Zirve toplantısından detay - Bildirinin imzalanmasıTacikistan'da ŞİÖ 17. Hükümet Başkanları ZirvesiBİŞKEK (AA) - Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 17. Hükümet Başkanları Zirvesi, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de düzenlendi.
Tacikistan Başbakanı Kohir Rezulzade'nin ev sahipliğindeki toplantıya, ŞİÖ üyesi Çin, Rusya, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan'ın başbakanları, Pakistan ve Hindistan dışişleri bakanları ile örgütün dört gözlemci devletinin temsilcileri katıldı.
Toplantıda, küresel ekonomide belirsizliğin devam ettiği, ekonomik küreselleşme sürecinin tek taraflı ve korumacı önlemlerle karşı karşıya kaldığı vurgulandı.Küresel ekonominin üzerindeki olumsuz etkilerin, uluslararası terörizm, bazı bölgelerde çatışmaların tırmanışı, salgın hastalıklar, iklim değişikliği ve doğal afetler gibi riskleri beraberinde getirdiğinin altı çizildi.Başbakanlar, ŞİÖ üyesi ülkeler coğrafyasında ulusal para birimi ile ticaretin yapılmasına sıcak baktıklarını da aktardı.Toplantıda, örgütün 2019 yılı bütçesi de kabul edildi.Azerbaycan, Ermenistan, Kamboçya, Nepal, Türkiye ve Sri - Lanka, ŞİÖ'de "diyalog ortağı" konumundaki ülkeler olarak yer alıyor.
Tacikistan'da ŞİÖ 17. Hükümet Başkanları Zirvesi - BİŞKEK
İLGİLİ VİDEOLAR
Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO'lu müzik şehri Kırşehir’de ‘Müzik Durakları’ oluşturuldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Zigana Tüneli’nde yüzde 91 oranında kazı destekleme seviyesine ulaşıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
- Katar Emiri Şeyh Temim, Bağdat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Macron: “Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı, Irak için bir zafer”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Şişli’de çocuklar iklim değişikliğine dikkat çekti
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı başladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Engelli milli yüzücünün hedefi Avrupa şampiyonluğu
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı - Bakan Çavuşoğlu, Bağdat'ta
28 Ağustos 2021 Cumartesi