Piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında açılan dava ile hapse atılarak kendisinin dindar yapılmaya çalışıldığını savudu.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programına piyanist ve besteci Fazıl Say konuk oldu. Hakkında ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla açılan davayla ilgili konuşan Fazıl Say, sivri açıklamalarıyla dikkat çekti.

'ALLAH 'A İNANMAMI İSTİYORLAR'

İçinde bulunduğu davayı hatırlatarak 'Bir insanın Allah'a inanıp inanmayacağını hükümet mi tayin edecek?' diye soran Say, davanın çok trajik olduğunu söyleyerek tüm dünyanın Türkiye'ye güldüğünü belirtti. Hükümetin, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunanların arkasında olmasını enteresan olarak yorumlayan Say, davaya konu olan mesajı matrak bulduğu için Twitter adresinde paylaştığını ifade etti. Mesaja gelen tepkilere de saygı duyduğunu belirterek sosyal paylaşım sitesinde paylaştığını kaydeden Say, aynı saygının kendisine gösterilmediğini savundu. '1,5 yıl hapis yatarak benim Allah'a inanmamı istiyorlar ' diyen Say,  davada tüm dünyanın kendisini suçsuz gördüğünü belirtti.

'HERİF BİR SANATÇISINI KORUMUYOR'

Twitter adresinden başkasının mesajını retweet yaptığı için bu duruma düştüğünü ifade eden Say, bu mesaja karşı olanları da retweet yaptığını söyledi. Twitter'da paylaştığı mesaja AK Parti iktidarından gelen tepkileri hatırlatan Say, 'Bir bakıyorsun hükümetten sesler çıkmaya başlıyor. Herif bir sanatçısını korumuyor. Umurunda değil. Halk onu cezalandırdı diyorlar. Halk dediği de 3-5 kişi ya da it-kopuk. Bu kadar olamaz. Burada yönlendirilmişlik var' ifadelerini kullandı.

'BU ÜLKEDEN GİTMEK İSTİYORSUN'
Programın ilerleyen dakikalarında 'Ben dünya sanatçısıyım. Buna inanmıyorlarsa inanmasınlar' diyerek devam eden Say, sosyal paylaşım sitelerinden kendisine gelen hakaretlerden çok etkilendiğini söyledi. Ortaya çıkan tablodan dolayı canının çok sıkıldığını belirten Say, 'Bunların benim konserime etkisi oluyor. Burada insani bir tepki olarak bana ne diyorsun ve bu ülkeden gitmek istiyorsun' dedi.

'ARABESKİ SEVMEK VATAN HAİNLİĞİDİR'
Öte yandan arabesk müzik hakkında da açıklamalarda bulunan Fazıl Say, 'Arabesk denilen iğrenç şeyi sevmemek vatanseverlik, sevmek ise vatan hainliyidir bana göre. Burada düşünceler farklılaşır. Kalitesiz bir şeyden bahsediyoruz. Kötü harmoni, kötü melodi ve bir yere varamamış bir müzikten bahsediyoruz' diye ekledi.



Tahir Sarıkayadan Fazı Saya Sert Tepki: Haddini Bileceksin!

Hem sosyal medyada hem de televizyon programlarında herkesin konuştuğu o sözlerin sahibi Fazıl Say ' a en büyük tepkilerden biri de sunucu Tahir Sarıkaya ' dan geldi..

Tahir Sarıkaya, ünlü piyanist Fazıl Say 'ı sert sözlerle eleştirirken, sunucu Tahir Sarıkaya canlı yayında küplere bindi. Sarıkaya Fazıl Say 'a “Haddini bileceksin” derken şu sözleri söyledi

HADDİNİ BİLECEKSİN
Acaba Türkiye 'nin kaçı piyano dinliyor. Piyano severlere saygı duyuyorum. Bu ülkede arabesk severlere de, piyano severlere de saygı duyuyorum. Ülkemizin de bir değerleri var. Arabesk kültürüyle büyüyen insanları da var. Adamın derdi, toplumun düşüncelerini aşağılamak. Gitsin sanatını icra etsin. Dünya sanatçısıysan, sanatçılığını yapacaksın. Haddini bileceksin. İnsanların müzik anlayışını yargılamak senin haddine değil.” dedi.

Fazıl Say, katıldığı bir canlı yayında Kültür Bakanı Günay'ın kendisi hakkında 'Halk Fazıl Say'ı cezalandırmalı ' dediğini ileri sürerek, 'Halk dediği de 3-5 it kopuk halbuki ' diyerek sosyal medyada kendisini eleştirenlere ağır cevap vermişti.

BEYAZ GAZETE

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

'Piyanosu Üzerine Düşsün'

15 Kasım 2012 Perşembe

Fazıl Say'a Tepki Yağdı

15 Kasım 2012 Perşembe

Yine 'Say'dırdı

15 Kasım 2012 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile