Tarafsız Bölge - Mithat Sancar: Erdoğan'ın barış süresini başlatması takdire şayandır

Tarafsız Bölge programına konuk olan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, 'Erdoğan'ın barış süresini başlatması takdire şayandır' dedi.
Tarafsız Bölge programına konuk olan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, "Başbakan Erdoğan'ın barış süresini başlatması takdire şayandır" dedi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında 2001'den 2011'e Başbakan Erdoğan tartışıldı. Programın konukların Prof. Dr. Mithat Sancar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın barış sürecini başlatmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Barış süreci Türkiye'nin sadece demokratikleşmesi için tercih ettiği bir yol değildir" diyen Sancar, "Büyük bir sorundan kurtulmak için bir açılımdır" dedi.

Sancar, "Erdoğan'ın, başlayalım kontrolümüz altında götürelim diye çok uğraştığını biliyoruz. Sanki tek taraflı bir süreç gibi sundu. Yani kontrol bende olacak hissiyatıyla çok önemli bir sorunu çözelim ve Türkiyenin önünü açalım dedi" ifadelerini kullandı. Mithat Sancar, şöyle devam etti:

"Şimdi bu sadece demokratlık, sadece barışseverlikle açıklanamaz. Şüphesiz barışın önünü açan bir lider neyle hareket ederse etsin bu konuda takdir edilmelidir."

Sancar, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi oldukça ileriye götürdüğünü de vurguladı. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile