drone görüntüsü
-Yazılardan detaylar
-Ercan Çalışır röportaj
-Mehmet Akkuş röportaj
-Yazılardan ve köprüden detaylar
( ADANA -ÖZEL-DRONE)- Adana’daki 1700 yıllık tarihi Misis Köprüsü'ne yazılan yazılar tepki çekti- Bölgede yaşayan vatandaşlar da yazılan yazılara bir anlam veremedi ADANA
- Adana'da, Ceyhan Nehri üzerine 4'üncü yüzyılda yaptırılan ‘Misis Köprüsü’nün üzerine kimliği belirsiz şahıslar tarafından sprey boya ile yazılar yazıldı. Yazılan yazıları gören vatandaşlar tepki gösterdi.Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Misis Beldesi’nde yer alan ve Ceyhan Nehri üzerine 4’üncü yüzyılda Roma İmparatoru 2’nci Flavius Julius Constantius tarafından yaptırılan Misis Köprüsü, Anadolu’nun ilk Roma köprüsü olarak biliniyor.Halen araç ve yaya trafiğine açık olan köprü, şehir dışından gelen turistleri de ağırlıyor. Misis Köprüsü’ne sprey boyalarla yazılan yazıları görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.“Torbacının deyişi gibiydi, seni seviyorum deyişin. Freedom. Burhan. Sedam. Mikail Kaya. Ferdiari17. Mehmet, Ferdi, Musti” şeklindeki yazıları kimlerin yazdığı ise bilinmiyor. Sprey boya yazılan yazılardan bazılarının, yine aynı renk boyalar ile üzerinin boyanmak istendiği görüldü.
“Yazılar mantıksız, cahillik”Yazılara tepki gösteren vatandaşlardan Ercan Çalışır, “Bu gençlerimizin cahilliği. Cahil insanda burada çok olduğu için kendi kendine gelip yazıyorlar. Gece 11 veya 12’de buradan geçerken gelip yazıyorlar. Buranın tarihi çok eski. Burada hanımızda var. Dekorasyon yapıldı. Vali beyin ve ondan önceki belediye başkanlarımızın faydası oldu. Görüyorsunuz şuraya ‘Ferdiari17’ yazmışlar. Mantıksız. Cahillik bu. Dekorasyon yapmak lazım” diye konuştu.
“Burayı yaşatalım, öldürmeyelim”Bölgede oturan Mehmet Akkuş isimli vatandaş ise yazıların hiç hoş görünmediğini söyleyerek, “Bunu bizim buradaki cahiller veya aklı başında olmayan insanlar yazıyorlar. Çok ayıp ediyorlar. Buraya halkımızın el birliğiyle sahip çıkması lazım. Buraya sahip çıkılsın ki turistler sürekli gelsin. Burayı yaşatalım. Öldürmeyelim. Tarihi de çok eski. Buradan sürekli ağır arabalar geçiyor ona da engel olunmalı” ifadelerini kullandı.
Tarihi köprüye sprey boya ile yazı yazdılar
İLGİLİ VİDEOLAR
Şüpheli çanta panik oluşturdu
21 Ağustos 2021 Cumartesi
Niğde'de dilencilere operasyon
20 Ağustos 2021 Cuma
- Pakistan, Taliban'ın kontrolündeki Afganistan sınırını yeniden açtı
11 Ağustos 2021 Çarşamba
Bursa’da akşam saatlerinde şüpheli çanta paniği yaşandı, fünye ile patlatıldı
11 Ağustos 2021 Çarşamba
Yol kenarındaki şüpheli poşet fünye ile patlatıldı
8 Ağustos 2021 Pazar
Cinnet getiren anne önce 3 evladını sonra da kendisini 3. kattan attı
31 Temmuz 2021 Cumartesi
DÜZCE - Yayaların caddeye devrilen ağacın altında kalmaktan son anda kurtulması kameraya yansıdı
28 Temmuz 2021 Çarşamba
Kent meydanında çatıya çıktı, kalabalık yaşananları film gibi izledi
26 Temmuz 2021 Pazartesi
Giresun valilik yakınındaki şüpheli çanta fünye ile patlatıldı
26 Temmuz 2021 Pazartesi
770 yıllık kitabe yerine konuldu
12 Temmuz 2021 Pazartesi