- TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın cenaze törenine katılması - Cenaze töreninden detay görüntüler - Ahmet Aydın'ın yapımı devam eden 24 derslikli Fen Lisesinde incelemelerde bulunması - Ahmet Aydın'ın açıklamalarıTBMM Başkanvekili Aydın: - "(KHK ile yapılan 'tek tip kıyafet' düzenlemesi) Bu ülkenin kimyasıyla oynayan darbecilerin, bu kadar öz güveni yüksek ve rahat bir şekilde duruşmalarda yer alması ve sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranmaları, şehit aileleri ve gazilerimize ciddi bir haksızlıktı"ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) yapılan "tek tip kıyafet" düzenlemesine ilişkin, "15 Temmuz hadisesini bizlere yaşatan, bu ülkede işgal girişimine yeltenen ve 250 şehit ile bin 193 gazi bırakan, bu ülkenin kimyasıyla oynayan darbecilerin, bu kadar öz güveni yüksek ve rahat bir şekilde duruşmalarda yer alması ve sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranmaları, şehit aileleri ve gazilerimize ciddi bir haksızlıktı." dedi.
Aydın, Adıyaman 'ın Kahta ilçesine bağlı Çobanlı köyünde, 18. Dönem Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Karaman'ın eşi Zeliha Karaman'ın (70) cenaze törenine katıldı.
Törenin ardından ilçede yapımı devam eden 24 derslikli fen lisesinde incelemelerde bulunan Aydın, yetkililerden bilgi aldı.Aydın, burada gazetecilerin KHK ile yapılan 'tek tip kıyafet' düzenlemesine ilişkin sorusu üzerine, bunun uzun zamandan beri tartışılan bir konu olduğunu belirtti.
Dünyada pek çok ülkede böyle bir uygulama görüldüğünü vurgulayan Ahmet Aydın, şöyle devam etti:"Çünkü 15 Temmuz hadisesini bizlere yaşatan, bu ülkede işgal girişimine yeltenen ve 250 şehit ile bin 193 gazi bırakan, bu ülkenin kimyasıyla oynayan darbecilerin, bu kadar öz güveni yüksek ve rahat bir şekilde duruşmalarda yer alması ve sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranmaları şehit aileleri ve gazilerimize ciddi bir haksızlıktı. Dolayısıyla özellikle duruşma aşamasında bunlara ilişkin tek tip kıyafetin olması gerektiği bir nebze de olsa şehit ve gazi aileleri ile milletimizin isteğiydi."Aydın, 15 Temmuz'da işgal girişimine yeltenenler ile ilgili tek tip kıyafet düzenlemesinin normal ve doğru olduğunu vurgulayarak, bu talebin milletten geldiğini ve bu talepleri de KHK ile karşıladıklarını dile getirdi. - "İsrail ve ABD ikinci bir Titanik vakasıyla karşı karşıya kaldı"Aydın, Kudüs'ün üç semavi dinin de merkezi bir yer olduğunu söyledi.
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının haksız, hukuksuz ve aynı zamanda hadsiz bir karar olduğunum altını çizen Ahmet Aydın, "Birleşmiş Milletler de son aldığı kararla ABD'ye haddini bildirmiş oldu. ABD çok yanlış yapıyor. 'Ben güçlüyüm, ben yaptım oldu' mantığı artık yeni dünya düzeninde kabul görmüyor. ABD'nin bunu görmesi lazım. Sen haklı olmak istiyorsan, hakkın yanında durmak zorundasın. Asıl güç haklı olmaktan geçer." değerlendirmesinde bulundu."İsrail ve ABD ikinci bir Titanik vakasıyla karşı karşıya kaldı." diyen Aydın, "ABD haksız tutumundan vazgeçmediği sürece, dünya nezdinde çok sıkıntıya girecek. İtibarı zedelenecektir." ifadelerini kullandı.Aydın, Adıyaman lı depremzedelere, Başbakan Binali Yıldırım'ın müjdeyi verdiğini anımsatarak, "Depremden dolayı Samsat ve Kahta ilçesi ile Adıyaman merkezde hasarlı binalar var. Hasar tespit çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hasarlı olan yapılar yeniden yapılacaktır." dedi.
TBMM Başkanvekili Aydın - KHK ile yapılan 'tek tip kıyafet' düzenlemesi - ADIYAMAN
İLGİLİ VİDEOLAR
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gaziantepli şehitler unutulmadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Manisa’da gazileri ve şehit ailelerini onurlandıran çalışma
29 Ağustos 2021 Pazar
Şehit ailelerine anlamlı ziyaret
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, gelirini şehit ailelerine bağışladı
24 Ağustos 2021 Salı
Felaketin boyutunu gözler önüne seren binaların son hali görüntülendi
22 Ağustos 2021 Pazar
Bakan Soylu, Pençe- Şimşek Harekatı şehidinin ailesiyle görüştü
21 Ağustos 2021 Cumartesi
Babaçay’da konteyner köy kuruldu
20 Ağustos 2021 Cuma
15 kayıp veren Babaçay’da konteyner köy kuruluyor
19 Ağustos 2021 Perşembe
Rize'de geçtiğimiz ay yaşanan selde hasar gören 17 riskli bina yıkılacak
19 Ağustos 2021 Perşembe
- Babaçay'da yıkım öncesi vatandaşlar eşyalarını kurtarmak için evlere girdi
18 Ağustos 2021 Çarşamba