Hazırlanan ürünler
-Detay görüntüler
-Evrim Aydemir ile röp.
-Yıldız Şimşek ile röp.
-Emine Özkan ile röp.
-Hafize Gölge ile röp.
-Şerife Esgin ile röp.
-Gülizar Kaya ile röp
( BALIKESİR ) BALIKESİR
- Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, açılan bu kursta tel ve çivilerle resim yapılıyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Gülizar Kaya'nın öncülüğünde açılan filoğrafi kursuna, 25 kadın katıldı.
Pazartesi ve cumartesi günleri toplam 88 saatlik kursun Mart ayında biteceği açıklandı. Dört dönemden bu yana kursa geldiğini anlatan Evrim Aydemir, ”Bu kursa severek katılıyorum. Hocamızın sayesinde çok değişik teknikler öğrendik. Şu anda filografiyi ağaçla tamamlamak istiyorum. İkinci olarak da koza ile bir şeyler yapacağım” dedi.
Boş vakitlerimi değerlendirdiğini söyleyen Yıldız Şimşek ise, "Şu anda Türk Bayrağı hazırlıyorum. Ürettiklerimizi evimize dekoratif amaçlı asacağız, ya da satarak evimize bir katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.
Emine Özkan ise,”Yaptıklarımla ufak tefek harçlığımı çıkarıyorum. El becerimi geliştiriyorum. Şu anda yaptığım iş de panç işi. Bu konudaki bilgimizi geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Kursiyerlerin çok hevesli olduklarını anlatan Eğitmen Gülizar Kaya’da, ”Arkadaşlarım istekli. Güzel işler çıkarıyorlar.İstek ve ilgi başarıyı getiriyor. Filografi, sadece çivi, tahta ve tellerden olan bir şey değil. Biz onu geliştirmeye çalışıyoruz. Filografide panç, kurdele nakışı ve keçe de kullanıyoruz” şeklinde konuştu.
Kursiyerler, el emeği göz nuru eserlerini kurs sonunda sergi ile taçlandıracaklar.
Tel ve çivilerle resim yapıyorlar
İLGİLİ VİDEOLAR
Bayburt’ta 100- 150 yıllık sandıkların yer aldığı 'Sandıkların Hikâyesi' yarışması sona erdi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta 45 yıldır ‘bakraç’ yapıyor
26 Ağustos 2021 Perşembe
Kadınlar el ele verip 8 çeşit peynir üretti
26 Ağustos 2021 Perşembe
Sürücü adayı kaza yaptı: 5 yaralı
24 Ağustos 2021 Salı
Bilecikli kadınlardan ev ekonomisine destek
23 Ağustos 2021 Pazartesi
El emeği göz nuru ürünler afetzedelere destek için görücüye çıktı
21 Ağustos 2021 Cumartesi
Gastronomi kenti Hatay'da geleceğin aşçıları sertifikalarını aldı
21 Ağustos 2021 Cumartesi
Nazilli Belediyesi’nin tanıtım atağı sürüyor
18 Ağustos 2021 Çarşamba
Osmanlı mirası meyve sabunları kadınlara gelir kapısı oldu
10 Ağustos 2021 Salı
Rafting rehberleri sertifikalarını aldı
9 Ağustos 2021 Pazartesi