Orduspor Başkanı Nedim Türkmen Culio'nun neden kadro dışı bırakıldığına açıklık getirirken Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in açıklamalarıyla futbolcularının aklını karıştırdığını öne sürdü.

Spor Toto Süper Lig'in bitimine sayılı haftalar kala Orduspor'un, Galatasaray'dan transfer ettiği Emmanuel Culıo'nun sözleşmesinin feshedilmesi, bir anda gözleri Galatasaray'a ve Fatih Terim'e çevirdi.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Derin Futbol programına telefonla bağlanan Nedim Türkmen canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TERİM FUTBOLCULARIN AKLINI KARIŞTIRDI
Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim 'in bazı açıklamalarının bazı futbolcuların kafasını karıştırdığı öne süren Türkmen 'Bu süreç yaşanırken Culıo, İstanbul 'da Taffarel ve Muslera ile görüşmüş ve bana döndüğünde sezon sonunda takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Bizde kendine anlayış gösterdik, haziran ayına kadar bu konu hakkında hiçbir şekilde konuşmaması gerektiğini ve görevini yapmasını söyledik. Sonuç olarak bizim sözleşmeli futbolcumuzdu. Biz bu konuda mutabık kaldık, ta ki dün akşama kadar. 'dedi.

TERCÜMANA ŞART KOŞMUŞ
Culio'nun Dijitürk Tv'deki canlı yayına çıkmadan önce tercümana söylediği kelimeleri aynen çevirmesi şartını koştuğunu söyleyen Türkmen 'Tercüman arkadaş durumu bana anlattığında hoca ile henüz görüntüleri izlememiştik. Fakat Culio 'nun” Galatasaray 'a karşı oynamak benim için zor olacak” sözlerini hocaya sorduğumda. O zaman o maçta oynamayacak cevabını aldım. Görüntüleri izlediğimizde Culıo” Cumartesi günü Galatasaray maçında elimde olsa oynamazdım, fakat Orduspor 'un sözleşmeli futbolcusuyum mecburen oynayacağım” dediğini duyduk. 'dedi.

SÖZLEŞMEYİ FESHEDİP, FEDERASYONA BİLDİRDİK
Türkiye futbol gündeminin şikeyle yoğunlaştığı bir anda böyle bir davranış bize ve kulübümüze yapılmış büyük bir haksızlıktır. Burada biz kendimizi kullanılmış ve kandırılmış hissediyoruz. Culio 'nun bu davranışı disiplin kurulunun 60. Maddesine de aykırı. Rekabeti ortadan kaldırır. Bunun üzerine düşündük ve iki maç kala Culio 'nun sözleşmesini feshettik. Bizim disiplin camiasına göre cezasını kestik. Ayrıca Federasyon etik kuruluna da durumu bildirdik.

CULİO GARANTİ ALMIŞ... TERİM'DE ONAYLAMIŞ

Şampiyonluğu oynayan bir takım Galatasaray. Culıo, Taffarel 'le yaptığı görüşmede transferi konusunda kesin garantileri almış. Fatih Hoca 'da durumu onaylamış. Bizde yönetim olarak Galatasaray 'a geri dönmek istiyorsan, sözleşmesinde ki opsiyonu kullanmayacağımız belirttik kendisine. Fakat ligin bitimine iki hafta kala böyle bir açıklama yapmasına gerek yoktu.

OPERASYONU HIZLANDIRDIK
Biz Culio 'ya haziran ayında ayrılmak istediğinde kolaylık sağlamayı kabul etmiştik. Fakat ligin bitimine az bir süre kala böyle şaibeli açıklamalar yapması bu operasyonu hızlandırmamıza neden oldu. Lig şike ve şaibelerle çalkalanırken takımımızın böyle şeylerin içine çekilmesi hoş olmazdı. Netice itibariyle Galatasaray 'la beş gün sonra maçımız var.

SÖZLEŞMEYİ FESHETTİK
Galatasaray yönetimine atıfta bulunarak, Culıo 'nun sözleşmesindeki opsiyon hakkını kullanmayacağımızı bildirerek oyuncu ile olan sözleşmemizi feshettik. Galatasaray kulübünden Abdurrahim Albayrak 'ı aradım, hem durumu anlattım, hem de maçla ilgili bize ayrılan bilet sayısının artırılmasını istedim. Albayrak 'tan tarafıma gelen cevap “ Benim böyle bir şeyden haberim yok. Siz yazınızı yazdın” dedi.

BEYAZ GAZETE

Terim Futbolcularımızın Dengesini Bozdu

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen Culio'nun neden kadro dışı bırakıldığına açıklık getirirken Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in açıklamalarıyla futbolcularının aklını karıştırdığını öne sürdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile