İstanbul-Kabil seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan kalkan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağında yolcuların koltuk altında bulduğu cep telefonu paniğe neden oldu.

Yolcuların cep telefonunu kabin ekibine teslim etmesinin ardından, THY uçağı, Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Türk Hava Yolları’nın TK-706 sefer sayılı Airbus 320 tipi, TC-JPU kuyruk tescilli yolcu uçağı 135 yolcusuyla Kabil seferini yapmak üzere saat 03.05’de Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. THY uçağının kalkışından bir süre sonra bir yolcu, uçağın koltuğunun altında bir cep telefonu buldu. Bulunan cep telefonunun kabin ekibine teslim edilmesinin ardından, kabin ekibi olayı uçağın pilotuna bildirdi.

Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek uçakta sahipsiz cep telefonu bulunduğu ve bomba şüphesi nedeniyle geri döneceğini bildirdi. Polis, bomba şüphesi nedeniyle apronda geniş güvenlik önlemi aldı. THY uçağı saat 05.30’da Atatürk Havalimanı’na geri döndü ve güvenli bir alana çekildi. Uçak altına çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yolcular uçaktan indirilirken, güvenlik güçleri ise uçağın kabin ve kargo bölümünde incelemelerde bulundu. Uçak altına getirilen mobil X-Ray cihazıyla uçakta bulunan valizler teker teker arandı. Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Kabil seferini yapan yolcu uçağında yapılan aramaların ardından, uçakta olumsuz bir şeye rastlanmadı. THY uçağı yapılan aramaların ardından, tekrar Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul-Kabil seferini yapmak üzere havalandı .

THYnin İstanbul - Kabil Seferinde Cep Telefonu Krizi

THY'nin İstanbul - Kabil seferini yapan yolcu uçağında yaşanan telefon paniği, pilot ile kule arasındaki konuşmalara da yansıdı. Konuşmaların ses kaydında pilot, uçakta bilinmeyen bir kaynaktan telefon bulunduğunu ve geri dönmek istediğini söylüyor.

İstanbul - Kabil seferini yapan THY uçağında dün gece bulunan cep telefonu, uçağın geri dönmesine neden olmuştu. Uçakta yaşanan cep telefonu paniği, THY pilotu ve Esenboğa Havalimanı kule görevlisinin yaptığı konuşmalara da yansıdı. Ses kaydında pilot, uçakta kaynağı belirsiz bir telefon bulunduğunu ve İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri dönmek istediğini söylüyor. Pilot ile kule arasında geçen konuşma şöyle;

Kule: Kule Ankara Kule THY 706
Pilot: Efendim bilinmeyen bir kaynaktan bir telefon bulundu uçakta.İstanbul ' a divert etmeyi düşünüyoruz.Müsait ise aynı rotadan geri dönüş talep ediyoruz.
Kule: İletmemi istediğiniz her hangi bir birim varmı.
Pilot:İstanbul ' a bilgi verirseniz efendim.İnince orada Security gerekecek.
Kule:Anlaşıldı

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Uçağı indiren telefon

17 Nisan 2013 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile