TİKA'nın genç gönüllüleri Arnavutluk'ta - TİRAN
: - Detay görüntüler - Öğrenci grubunun mihmandarlığını yapan Gamze Atak'ın açıklaması - Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi Merve Şahin'in açıklaması TİKA'nın genç gönüllüleri Arnavutluk 'taTİRAN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) koordinasyonunda, Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde düzenlenen "2018 Tecrübe Paylaşım Programı"na katılan gönüllü öğrenciler, Arnavutluk 'un başkenti Tiran'da çalışmalarına başladı.
TİKA'nın organizatörlüğünde düzenlenen program kapsamında, Tiran'da bulunan gönüllü öğrenciler, TİKA tarafından restorasyonu devam eden Ethem Bey Camisi'ni ziyaret etti.Öğrenci grubunun mihmandarlığını yapan Gamze Atak, AA muhabirine, 13 öğrenciden oluşan gruptaki gönüllülerin Türkiye'deki farklı üniversitelerin mimarlık bölümlerinden programa katıldıklarını söyledi.
Arnavutluk 'ta genellikle restorasyon çalışmalarının sürdüğü bölgeleri ziyaret edeceklerini aktaran Atak, "Bu kapsamda ilk durak Ethem Bey Camisi, yarın da yine Berat Bekarlar Camisi, Berat Hünkar Camisi ve Halveti Tekkesi restorasyon çalışmalarına katılım sağlanacak. Bu yıl 500 üniversite öğrencisi 30 ülkeye gidecek. Bu programlarda öğrencilerimizin kazanımları şu olacak; hem tecrübe paylaşım programına katılacaklar hem de bilgilerini artırmış olacaklar, hem de o ülkeyle TİKA’nın yapmış olduğu faaliyetleri tanımış olacaklar. Restorasyon çalışmaları kapsamında derz dolgusu, raspa çalışmaları, temizlik çalışmaları gibi faaliyetlerde, yani restorasyona ilişkin işçilik faaliyetlerinde bulunacaklar." diye konuştu.
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi Merve Şahin de ilk defa Arnavutluk 'a geldiğini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan TİKA'ya dolayı teşekkür etti.Şahin, "Ecdadımın eserlerini gördükçe gururlanıyorum, hala ayakta kalan eserleri gördükçe de mutluluk duyuyoruz. Burada bu eserlerin yaşaması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu sebeple bugün buraya geldik ve restorasyon çalışmalarına katıldık." dedi.
Başkent Tiran’daki Ethem Bey Camisi, Ergiri Pazar Camisi, Berat Hünkar Camisi ve Halveti Tekkesi ile Berat Bekarlar Camisi'nin restorasyonunu mart ayında başlatan TİKA, çalışmaların iki yılda tamamlanacağını açıklamıştı.
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ulus Atatürk Anıtı restore edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- 30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılında Azerbaycan’da kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi