"Travmatoloji alanında yerli cerrahi alet kullanım oranı yüzde 60 - 70" - SAMSUN
- Heyetin fabrikalarda incelemesi - Cerrahi alet ve tıbbi cihaz üretiminden genel detay - Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTBİD) Başkanı Prof. Dr. İrfan Öztürk ile röportaj - Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Ahmet Aydemir ile röportj"Travmatoloji alanında yerli cerrahi alet kullanım oranı yüzde 60 - 70" - Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İrfan Öztürk: - "Travmatoloji konusunda yapılan implantlarda yerli üretimin kullanılırlığı yüksek. Bu, hastaneye, çevreye göre, Anadolu, İstanbul, bölgesel olarak değişiklikler gösterebiliyor ama sonuçta yerli malı, travmatolojide yüzde 60 - 70'lerde kullanılıyor" - "Kaliteli yerli imalatın piyasada artmasını istiyoruz"SAMSUN (AA) - Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (TOTBİD) Başkanı Prof. Dr. İrfan Öztürk, "Travmatoloji konusunda yapılan implantlarda yerli üretimin kullanılırlığı yüksek. Bu, hastaneye, çevreye göre, Anadolu, İstanbul, bölgesel olarak değişiklikler gösterebiliyor ama sonuçta yerli malı, travmatolojide yüzde 60 - 70'lerde kullanılıyor." dedi.
Beraberindeki heyetle Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde cerrahi el aleti ve tıbbi cihaz üretilen fabrikalarda incelemelerde bulunan Öztürk, daha sonra Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Ahmet Aydemir ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi.Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyareti kullandıkları ürünlerin üretim aşamasını yakından görmek için gerçekleştirdiklerini söyledi.
Samsun 'un cerrahi el aleti ve tıbbi cihaz üretimi konusunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Öztürk, meslektaşlarıyla daha çok yerli üretim ürün kullanmayı istediklerini dile getirdi.Öztürk, "Kaliteli yerli imalatın piyasada artmasını istiyoruz. Belki tamamen ithali sıfırlayamayız ama yerli ürünün yüksek olmasını tercih ederiz. Yerli ve ithal mallarla birlikte gideceğiz ama gelecekte yerli imalatımızın biraz daha fazla olması lazım." ifadesini kullandı.Yerli ürünlerin kullanımı için Samsun 'daki gibi yapılanmaların finansal yönden desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:"Şu anda travmatoloji konusunda yapılan implantlarda yerli üretimin kullanılırlığı yüksek. Bu, hastaneye, çevreye göre, Anadolu, İstanbul, bölgesel olarak değişiklikler gösterebiliyor ama sonuçta yerli malı, travmatolojide yüzde 60 - 70'lerde kullanılıyor. Burada imal edilen malzemelerin kalitesini görünce gönlümüz hoş oldu. Üreticilerle doktorların diyalog içinde olması gerekiyor."MEDİKÜM Başkanı Aydemir de ziyaretin faydalı geçtiğini belirterek, "Yerli ürünlerin kullanımının artırılması zorunluluk haline geldi. Döviz kurundaki hareketlilik yerli ürünlere yönelimi sağladı. Devlet mutlaka firmaların bir tarafında imtiyazlı küçük ortak olarak bulunmalı. Hem denetlemeli hem desteklemeli. Türk tipi bir finans modelini ortaya koymak lazım." değerlendirmesinde bulundu.
'Travmatoloji alanında yerli cerrahi alet kullanım oranı yüzde 60-70' - SAMSUN
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ayancık'ta tamirat yapan işçi fabrikanın çatısından düştü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Direksiyon başında sızan sürücüyü polis uyandırdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
Komşuların 'kedi besleme' tartışması kamerada
28 Ağustos 2021 Cumartesi
İnönü'nden esinlendi, evini Atatürk portreleri sergisine çevirdi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Büyükada Rum Yetimhanesi restorasyon hazırlıkları başladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi