TRC 3 bölgesine 60 milyonluk dev yatırım

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Detay
-Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ açıklamalar

( MARDİN )- DİKA İstanbul’dan sonra en çok destek alan bölge oldu MARDİN

- Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ TRC 3 bölgesinde bu yıl gerçekleştirilen yatırım ve projelerin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Mardin ve Şırnak'ta çukur ve barikat kazılan ilçelere pozitif ayrımcılık yapıldığını söyleyen DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 7 ilçemize alt yapının rehabilite edilmesi için projeler hazırlandı. Şırnak ve Mardin için ön gördüğümüz proje 12 milyon liralık bütçe bölgemize kazandırıldı” dedi.
Dicle Kalkınma Ajansı Mardin’de basın mensupları ile birlikte gerçekleştirilen basın toplantısında TRC 3 bölgesi olan Mardin, Şırnak, Siirt, Batman illerine gerçekleştirilecek proje ve yatırımlar ile ilgili çalışmaları değerlendirdi. Ulusal ve yerel basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda Güneydoğu Anadolu Bölgesinin İstanbul’dan sonra ikinci büyük yatırım merkezi olduğunun altı çizildi. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ 2017 ve 2018 yılı kapsamında Dicle Kalkınma Ajansının desteği ile İstanbul’dan sonra en çok proje ve yatırım desteği alınarak TRC 3 bölgesinde 39 proje uzmanlardan onay alarak geçtiğini ve eş yatırımcılar ile birlikte 60 milyon destek’in bölgeye kazandırıldığını bildirdi. 'Ekonomik Altyapının Desteklenmesi' ile 'Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi' başlıkları altından toplam 40 milyon lira tutarında proje çağrısına çıktıklarını söyleyen Altındağ, miktarının bulunduğunu, bu miktarın Türkiye'de 26 kalkınma ajansı içerisinde İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan sonra en büyük bütçe olduğunu kaydetti.
2 Proje ile 40 Milyon’luk yatırım DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ proje hazırlama ve yatırımcının dikkatini bölgeye çekme konunda büyük emek sarf ettiklerini ifade ederek, “ Ajansımız kurulduğu günden beri 4 ile çok büyük yatımlarda bulundu. Her sorunu çözme anlamında ajansımız çok büyük misyon yüklendi. 2015’te FETÖ hain darbe planından sonra ajansımız mali desteklere ara vermişti. 2018 yılının başında bu projeleri geliştirdik. 2 tane proje ile 40 milyon Tl ile 4 il için yatırımcı çağrımız oldu. İstanbul’dan sonra ikinci büyük yatırım DİKA’ya 2 proje ile 4 ilin karşısında çıktık diyen Altındağ, “30 ilçe ve 4 il ile 2 projeyle toplam 40 milyon lira tutarında bir proje teklif çağrımız oldu. Türkiye’de 26 kalkınma ajansı içinde İstanbul Kalkınma Ajansından sonra en büyük bütçe ile ajansımız çıktı. Ajansımızın da kuruluş tarihinden bugüne en büyük bütçe ile bu dönem oldu. En güzeli de şu oldu. İlk defa ajansımız hemen hemen tüm ilçelere proje desteği verme noktasına gitti. Tüm ilçelerden biz proje tekliflerini aldık ve proje almayan ilçelerimizin de proje vermediği için maalesef proje veremedik. Genel anlamda projesi varsa ve düzgün projeyse bunlar desteklendi” diye konuştu.
Hendek kazılan ilçelere pozitif ayrımcılık yapıldı Proje denetimlerinin bağımsız üniversiteden işin ehli kişiler tarafından denetlendiğini söyleyen Altındağ, “ Bağımsız denetçilerin ve mevzuatın öngördüğü dışardan bakanlığımızın öngördüğü özellikle bağımsız denetçiler dediğimiz Üniversite hocalarının gelip projeleri puanlama noktasında bunlara d estek verdi. Mardin ve Şırnak’ta pozitif ayrımcılık tanındı. Hendek kazılan ilçelere derik, Nusaybin, Şırnak, Silopi İdil’e 7 ilçeye ayrıcalık tanındı. Mardin Valimizin il yöneticilerinin çok büyük destekleri oldu. Mardin’de hendek kazılan ilçelerde Mardin’in 4 projesinin geçtiğini görüyoruz. 12 milyonluk yatırımı 7 ilçe arasında proje yarışmasına dönüştürdük. 12 asil 2 yedek proje, Batman da 7 proje, Şırnak’ta 13 proje Siirt 7 proje. Burada ajansın yüzde 75 desteği ile toplamda 60 milyonluk kamu kaynağını doğru kullanılmasını sağlayan bir yatırım” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile