TTB'den "tüm emekli hekimlere" maaş zammı isteği - ANKARA - Detaylar - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman'ın konuşmasıTTB'den "tüm emekli hekimlere" maaş zammı isteği - Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman:"Hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olduğuna bakılmaksızın bütün emekli hekimlerin maaşlarına zam yapılmasını istiyoruz" - "Emekli hekimlere ilave ödeme yapılması ve hekimlere fiili hizmet zammı verilmesine ilişkin teklif, eksik ve yetersiz olmakla birlikte, teklifin gündeme gelmesini yerinde buluyoruz"ANKARA (AA) - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, "Hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olduğuna bakılmaksızın bütün emekli hekimlerin maaşlarına zam yapılmasını istiyoruz." dedi.
Adıyaman, TTB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, TBMM'ye sunulan "Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nde yer alan, emekli hekimlere ilave ödeme yapılması ve hekimlere fiili hizmet zammı verilmesine ilişkin düzenlemeleri değerlendirdi.Düzenlemenin eksik ve yetersiz yanları bulunduğunu savunan Adıyaman, yine de bu teklifin gündeme gelmesini yerinde bulduklarını vurguladı.Teklifte, ilave ödemenin, sadece Emekli Sandığına tabi olanlara yapılmasının önerildiğini, bu durumda Bağ - Kur ve SSK emeklisi hekimlerin, bu artıştan yararlanamayacağını ifade eden Adıyaman, "Emekli hekimlerin çoğu çalışmaya devam etmek zorunda kalacaklar ve yapılan zamdan yararlanamayacaklar." diye konuştu.
Adıyaman, teklife göre, kendi parasıyla prim ödeyip döner sermayesinin bir kısmını emekliliğine saydırmış olanlara maaş zammının, ilave ödeme düşülerek ödeneceğini belirtti.
Fiili hizmet süresi zammına değinen Adıyaman, "Fiili hizmet süresi zammı, teklif uyarınca, hizmet sözleşmesiyle görev yapanlarla kamu çalışanlarına uygulanacak. Fiili hizmet süresi zammının bağımsız çalışan hekimlere uygulanmaması, hiçbir bilimsel temeli olmayan adaletsiz bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı. - Teklife ilişkin 5 talepYasa teklifine ilişkin 5 talepte bulunan Adıyaman, ilk olarak hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olduğuna bakılmaksızın bütün emekli hekimlerin maaşlarına zam yapılmasını beklediklerini bildirdi.Adıyaman, diğer taleplerine ilişkin şunları kaydetti:"Çalışan ya da çalışmayan bütün emekli hekimler zamdan yararlanabilmeli. Kendi parasıyla prim ödeyip döner sermayesinin bir kısmını emekliliğine saydırmış olan hekimlerden, maaş zammında herhangi bir kesinti yapılmamalı. Fiili hizmet süresi zammı yılda en az 120 gün olmalı, görev alınan hizmetin yıpratıcılığına bağlı olarak 150 ve 180 güne çıkarılmalı ve sadece bundan sonraki çalışmalara değil, geçmişe dönük olarak da uygulanmalı. Emekli maaşlarına yapılacak zam, kanun yayınlanır yayınlanmaz yürürlüğe girmeli."
TTB'den 'tüm emekli hekimlere' maaş zammı isteği - ANKARA
İLGİLİ VİDEOLAR
Vitor Pereira: “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Denizli: “Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını da söylemek yerinde olur”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rıza Çalımbay: “Yorgunluğa rağmen mücadeleden memnunum”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hüseyin Eroğlu: “En iyi şekilde toparlayacağız“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Hüseyin Dalgıç: “Daha iyi bir İstanbulspor izlettireceğiz“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cihat Arslan: 'Maçın hikayesi 2-1’den sonra değişti'
29 Ağustos 2021 Pazar
Metin Diyadin: “Mağlup duruma düşünce biraz daha risk alalım dedik”
29 Ağustos 2021 Pazar
Mesut Tüfenkoğlu “Oyuncuların istekli oynamaları sonucun farkla olmasına sebep oldu”
29 Ağustos 2021 Pazar