Tuncay Özkan Serbest

Ergenekon davasında tahliye olan gazeteci Tuncay Özkan Silivri Cezaevi'nden çıktı. 1994 gün sonra Silivri Cezaevi'nden çıkan Özkan 'Bundan sonra Türkiye başka bir Türkiye olacak' dedi.
Hakkında tahliye kararı verilen Ergenekon Davası sanığı Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Kızı Nazlıcan, ailesi ve sevenleri tarafından cezaevi kapısında karşılanan Özkan, şu açıklamayı yaptı:

'6 yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe kavuştuğumu bir gün olmasını çok isterdim. 6 yıl sonra içeride çektiğimiz sıkıntılar keşke bugünün konusu olsaydı. Dışarıda yaşananlar bizim içeride yaşadıklarımızdan daha ağır. Kini husumet öç alma duygusu içinde değiliz. biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılması için buradayız. Türkiye'nin içinde bulunan durum çok dramatiktir. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo uçurumun kenarında bir tablodur. Alevisi, Kürdü kimseyi ötekileştirmeden hep beraber barışla geleceğe yürüyeceğiz. Ben öldürülemediğim için, beş suikast geçti başımdan. En son hapse attılar. 6 yıldır suçum nedir diye soruyorum. Savcının verdiği yanıt suçunun söylenmesi ihsası rey olur dedi. Bunlar dava tutanaklarında var. Ancak bunlarla bugün hesaplaşma günü değil. Bugün bir adımdır.şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. 13. Ağır Ceza'nın yargıçları yetki gaspı yaptılar. Ne bu ülkeyi diplere götürmek isteyenlerden korkarım ne de onlar başarılı olabilirler. Bu karanlık yok olup gidecek.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile