Usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in ölüm haberini alan meslektaşları acı haberle birlikte yasa boğuldu.

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz, Etiler 'deki evinde hayatını kaybetti.

Canlandırdığı her karakteri efsaneleştiren Kurtiz 'in beklenmedik ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Sesi ve oyunculuğu ile herkesin gönlünde taht kuran Tuncel 'in ölümü meslektaşlarını da şok etti.

Acı haberi alan ünlü sanatçılar 'Usta 'larından gelen acı haber ardından üzüntülerini dile getirdi.

İşte ünlü sanatçıların Tuncel Kurtiz hakkında söyledikleri:

Halil Ergün: Hayatımda çok önemli izler bırakmış bir sanatçımızdır. Ve ben ilk profesyonel adımımı onun yanında sahnede attım. İlgiyle merakla izlediğim bir sanat adamıydı gerçekten. Çok önemli işler başarmış bir adamdı ama bunun yanında çok önemli bir entellektüeldi. Son dönemde artık bir bilge aktördü. Daha sunacağı çok şeyler vardı.

Melike Demirağ: Onu son defa göremeden gittiği için çok üzgünüm. Çok değerli, çok güzel bir insan ve büyük bir oyuncu. Artık filmleriyle yaşayacak.

Kenan Işık: Yurt dışında yıllarca yaşamak zorunda kaldı. İsveç ve sonra Almanya 'da yaşadı. Orada tiyatro yaptı ve dünya tiyatrosunun en büyük üstatlarından biri onunla beraber çalıştı. O da çok önemli bir şeydir. Bir Türk oyuncunun ulaşabileceği en büyük kariyerlerden biridir. Bence erken. Tuncel Kurtiz yaşı olmayan bir sanatçıydı.

Ferhan Şensoy: Dünya çapında bir sinema oyuncusuydu. Ben ve arkadaşlarım ondan çok şey öğrendik. Bir ustamız daha gitti.


Öte yandan Kurtiz'in pazar günü Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.


Tuncel Kurtiz'i Dostları Uğurluyor (Tuncel Kurtiz Cenaze Töreni)

Tuncel Kurtiz'i Dostları Uğurluyor (Tuncel Kurtiz Cenaze Töreni)... Ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz için bugün Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenleniyor. Sanatçı dostları, Kurtiz'i son yolculuğunda yalnız bırakmıyor. Tuncel Kurtiz için düzenlenen cenaze törenine sinema oyuncusu Tarık Akan, tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy'un da aralarında buluduğu birçok sinema ve tiyatro oyuncusu katılıyor.

Törende Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de hazır bulunuyor. Ünlü sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz dün evinde düşerek hayatını kaybetti. Tuncel Kurtiz için bugün 11.00'de Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenleniyor. Sanatçı yarın Balıkesir Güre'de toprağa verilecek.

1936'da İzmit'te doğan Tuncel Kurtiz'in tiyatro hayatı 1959 yılında girdiği Dormen Tiyatrosu'yla başladı. Sürü filmi, sinemadaki unutulmaz eserlerinden biri oldu. Kariyeri boyunca çok sayıda ödüle layık görülen Tuncel Kurtiz, 2011 yılında Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi. Tuncel Kurtiz, pek çok şiire ve belgesele de sesiyle can verdi.

Sesiyle, oyunculuğu ile Türk izleyicisinin gönlünde taht kuran Tuncel Kurtiz 77 yaşında İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile