Chicago Türk Amerikan Derneği (TASC) bu yıl düzenlediği Çocuk Festivali ve Nevruz Şenliği'nde Türk, Kırgız, Kazak, Özbek, Azeri, Tacik, Uygur, Boşnak ve Arnavut kökenlileri bir araya getirdi.
Festivale Chicago ve çevresindeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra ABD'nin çeşitli eyaletlerinden de yoğun ilgi vardı. Programa Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız ve Illinois Eyaleti İçişleri Bakanı Jesse White da katıldı. Kendisi de jimnastikçi ve trapez ustası olan Jesse White, sponsorluğunu yaptığı trapez ekibiyle bir gösteri sundu. Festivalde Türk halk oyunlarının yanı sıra Kırgız, Özbek ve Ahıskalıların da folklor gösterileri ve şarkıları yer aldı. ABD Midwest elemeleri Türkçe Olimpiyatları'nda birinci olan ortaokul öğrencisi Maliha Syed de ' Fikrimin İnce Gülü ' adlı şarkıyla programa renk kattı. Amerikalılarında yoğun ilgi gösterdiği festivale polis teşkilatı da, araçlarını çocuklara açarak katıldı.
TASC Genel Müdürü Muhittin Er, ' Bu yıl Çocuk Festivali ve Nevruz Şenlikleri'ni birleştirerek hem kardeş milletlerle aramızdaki bağları ABD'de de güçlendirmeyi hem de hem Amerikalı, Türk ve kardeş milletlerden çocukların, festival coşkusunu hep beraber yaşatmayı hedefledik. ' dedi.
Türk Dünyası, Chicago Çocuk Festivalinde Buluştu
İLGİLİ VİDEOLAR
Kimliğini evde unutan öğrenci için seferber oldular
6 Haziran 2021 Pazar
Tunceli’de çiçeklerin renk cümbüşü
13 Nisan 2021 Salı
AZEZ - Yunus Emre Enstitüsünden Azez’de nevruz kutlaması
21 Mart 2021 Pazar
İZMİR - Terör örgütünü övücü slogan atan 5 kişi gözaltına alındı
21 Mart 2021 Pazar
BİTLİS - Nevruz Bayramı kutlandı
21 Mart 2021 Pazar
KAYSERİ - Nevruz Bayramı üstü açık otobüsle kutlandı
21 Mart 2021 Pazar
Yüksekova’da kısa süreliğine gerginlik
21 Mart 2021 Pazar
HAKKARİ - Nevruz Bayramı kutlandı
21 Mart 2021 Pazar
ANKARA - HDP ile Halkevleri, Nevruz etkinliği düzenledi
21 Mart 2021 Pazar
VİYANA - Avusturya'da Nevruz Bayramı kutlaması
21 Mart 2021 Pazar