TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin
-Açılıştan görüntü
( ANKARA ) ANKARA
- Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, "Sergi kapsamına 1800'lü yılların sonundan itibaren olan kitapları aldık. Zirve olarak edebi tenkit ve değerlendirme Aşık Çelebi'de var. Ondan önceki teskerelerimizi bir kayıt gibi görebiliriz. Sergide; 3 yazarlı, tek yazarlı, resimli ve eğitim amaçlı gibi çeşitli kademelerde edebiyat tarihi kitaplarını görebilirsiniz" dedi.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumu (TDK) öncülüğünde başlatılan 2017 Türk Dili Yılı çalışmaları hız kesmeden devam etti. Eylül ayındaki "Tarih Boyunca Türkçe Sözlükle Sergisi" ve Ekim ayındaki "Dil Bilgisi Kitapları Sergisi"nden sonra TDK ve Milli Kütüphane Başkanlığı iş birliğiyle Türk Edebiyatı Tarihi Kitaplar Sergisi"nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Milli Kütüphane Başkanlığı'nda ziyarete açılan sergide TDK Başkanı Prof.Dr. Mustafa S. Kaçalin, Milli Kütüphane Başkanı Zülfi Toman ve çok sayıda davetli yer aldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kaçalin, 3'üncü sergiyi gerçekleştirmenin mutluluğunu duyduklarını ifade ederek, "Sergi kapsamına 1800'lü yılların sonundan itibaren olan kitapları aldık. Zirve olarak edebi tenkit ve değerlendirme Aşık Çelebi'de var. Ondan önceki teskerelerimizi bir kayıt gibi görebiliriz. Sergide; 3 yazarlı, tek yazarlı, resimli ve eğitim amaçlı gibi çeşitli kademelerde edebiyat tarihi kitaplarını görebilirsiniz. Ayrıca kitap tanıyan ve sevenler için manevi bir değer olan yazarlarımızın imzalı nüshalarını da göreceksiniz" şeklinde konuştu.
Kaçalin, Türk dilini sadece televizyon yarışmalarında veya eğitimde kompozisyon yarışmaları olarak görmemek gerektiği konusunda bir farkındalık sağlamak istediklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, sergi gezildi. Milli Kütüphane Başkanlığı binasında düzenlenen sergide 1889 yılından günümüze yaklaşık 130 yıllık süreçte yazılan 100 kadar edebiyat tarihi kitabı sergileniyor. Sergide genel edebiyat tarihi kitaplarının yanı sıra halk edebiyatı, divan edebiyatı, aşık edebiyatı ve yenileşme dönemi Türk edebiyatına dair eserler de yer alıyor. (JA-BC -
“Türk Edebiyatı Tarihi Kitapları Sergisi” açıldı
İLGİLİ VİDEOLAR
Bartın’da Atatürk ve Şehitler Müzesi açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
256 Bodrumlu şehidin isminin yer aldığı anıt törenle açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Anadolu’nun yıldızları Aksaray’da buluştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yolcular önce şaşırdı, sonra alkışladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Treni 'Büyük Taaruz'un başladığı Afyon Kocatepe’ye ulaştı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Füzuli ve Şuşa illerini ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
- Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Füzuli ve Şuşa illerini ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
Özgür Özel: “Aşı imkanı olan herkes ay değil, gün değil, saat geçirmeden aşısını olsun'
29 Ağustos 2021 Pazar
- Barış Manço’nun ismi Mavikent’te yaşayacak
29 Ağustos 2021 Pazar
Şişli’de çocuklar iklim değişikliğine dikkat çekti
28 Ağustos 2021 Cumartesi