- Medine'deki Mescid - i Nebevi'den detaylar - Uhud dağını ziyaret eden hacılar - Hurma bahçesinde çalışan işçiler - Hac farizasını yerine getiren Türk hacılar, günlerini ibadet etmekle ve kutsal mekanları ziyaret etmekle geçiriyor - Hacılar, Mekke 'de özellikle Arafat, Müzdelife, Mina, Cennet - ül Mualla, Hazreti Muhammed'in doğduğu ev ve Cin Mescidi'ni, vazifesini tamamlayıp Medine'ye geçenler de Mescid - i Nebevi, Kuba Mescidi, Uhud Dağı gibi kutsal mekanları ziyaret ediyor - Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Akar, Müslümanların kutsal bildikleri yerleri ziyaret etmeyi önemsediğini söyledi - Dr. Akar: - "Kabir ziyaretlerinde yardımı ancak Allah'tan istenir. Buna dikkat etmek gerekiyor. Eğer ziyaret ettiğimiz zatlar salih ve kamil insanlar ise 'Yarabbi onlara nasip ettiğin ilim, irfan ve kemalatı bizlere de nasip et' diye Allah'tan yardım isteriz. Cennet - ül Mualla'yı da bu maksatla ziyaret ettik"MEKKE (AA) - Hac farizasını tamamlayan Türk hacıları, günlerini ibadet etmekle geçirirken kutsal mekanları ziyaret etmeyi de ihmal etmiyor.Türk hacıları, Mekke 'de özellikle Arafat, Müzdelife, Mina, Cennet - ül Mualla, Hazreti Muhammed'in doğduğu ev ve Cin Mescidi'ni ziyaret ediyor. Hac vazifesini tamamlayıp Medine'ye geçenler ise İslam dininin ilk mescidi olan Kuba Mescidi, Uhud Dağı, Cennet - ül Baki, Mescid - i Kıbleteyn, Yedi Mescidler gibi mekanları ziyaret ederek dua ediyor. - Cennet - ül Mualla Mezarlığı ziyaretçi akınına uğruyorAA muhabirine konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Mürsel Akar, Cennet - ül Mualla Mezarlığı'nın Mekke 'nin en eski mezarlığı olduğunu bu nedenle Kabe'den sonra en çok ziyaret edilen yerler arasında yer aldığını belirtti.
Akar, Peygamber efendimizin muhterem eşi Hz. Hatice validemiz, Peygamberimizin iki oğlu Abdullah ve Kasım, dedesi Abdulmutalip ve amcası Ebu Talip ile sahabe - i ikramdan bir çok kişinin bu mezarlıkta metfun bulunması nedeniyle Müslümanlar için önem arz ettiğini kaydetti.
- "Kabir ziyaretlerinde yardım ancak Allah'tan istenir"Aynı ilginin Medine'de bulunan Cennet - ül Baki ve diğer mezarlıklar için de söz konusu olduğunu dile getiren Akar, Müslümanların kutsal mekanları ziyarete önem verdiğini söyledi.
Akar, şöyle konuştu: "Kabir ziyaretleri bize ölümü hatırlattığı için önem arzediyor. Peygamber efendimiz önceleri kabir ziyaretlerini uygun bulmamıştı. Çünkü bu toplum bir şirk toplumu idi. İnsanlar Allah'a yaklaşmak amcıyla kendilerine putlar edinmiş ve onlara tapıyorlardı. Efendimiz Tevhid inancını gönüllere, zihinlere ve hayata yerleştirmek için yasakladı. Tevhid inancı yerleşip şirk endişesi kalktıktan sonra peygamber efendimiz kabir ziyaretlerinin yapılmasını istedi. Kabir ziyaretlerinde onlara dua okunur, ancak asla onlardan yardım istenmez. Yardımı ancak Allah'tan istenir. Buna dikkat etmek gerekiyor. Eğer ziyaret ettiğimiz zatlar salih ve kamil insanlar ise 'Yarabbi onlara nasip ettiğin ilim, irfan ve kemalatı bizlere de nasip et' diye Allah'tan yardım isteriz. Cennet - ül Mualla'yı da bu maksatla ziyaret ettik" - Medine'de Mescid - i Nebevi ziyaret ediliyorHac vazifesini tamamlayıp Medine'ye geçen hacılar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ile birlikte Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in de metfun bulunduğu Mescid - i Nebevi'yi ziyaret ediyor. Hacılar beş vakit namazlarını bu kutsal mekanda kılmaya özen gösterirken hemen yanı başında bulunan Cennet - ül Baki'yi de ziyaret ediyor. Bu mezarlıkta binlerce sahabe yatıyor. İslam dininin ilk mescidi olan Kuba Mescidi, Uhud Dağı, Mescid - i Kıbleteyn, Yedi Mescidler gibi mekanlar ziyaret edilen diğer önemli kutsal mekanlar arasında yer alıyor. - Medine'de hurma alışverişiHacılar, kutsal mekanları ziyaret ettikten sonra hurma bahçeleri ve pazarına giderek dönüş hazırlıkları için alışveriş yapıyor. Daha çok Türklerin hakim olduğu hurma sektöründe satışlar kiralanan bahçelerde yapılıyor. Suudi Arabistan yasaları, yabancıların mülk edinmesine izin vermediği için iş adamları daha çok kiralama yöntemini kullanarak ticaret yapıyor. Bu bahçelerde daha çok Pakistan, Afganistan ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen işçiler çalışıyor. Merdivenle hurma ağaçlarına çıkan işçiler, hurma dallarını kesip ip yardımıyla aşağıya indiriyor. Yere serilen brandalar üzerinde meyveyi dalından ayıklayan işçiler, daha sonra satışa hazır hale getiriyor. Hacılar bir yandan bu çalışmaları izlerken diğer yandan beğendikleri hurmalardan sipariş veriyor. Hurma alışverişinde Türkçe konuşulduğu için iletişim sorunu yaşamayan Türk hacıları, rahat bir şeklide pazarlık yapabiliyor.
Türk hacıları kutsal mekanları ziyaret ediyor - MEKKE
İLGİLİ VİDEOLAR
Türk Bayrakları ile donatılan tekneler meşalelerle Zafer Bayramı'nı kutladılar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bartın’da Atatürk ve Şehitler Müzesi açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç takla attı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar