- Yardım kolilerinin dağıtımından görüntü - Türk Kızılayı yetkilisi Reşid Baştuğ ile röportaj - Yardım kolilerinin ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesiTİFLİS (AA) - Türk Kızılayı, ramazan ayı dolayısıyla Gürcistan'da 5 bin ihtiyaç sahibine gıda yardımında bulundu.Türk Kızılayı, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği, Kızılhaç Örgütü Gürcistan Ofisi ve Gürcistan Müslümanlar İdaresi ile iş birliğinde Gürcistan'da ihtiyaç sahibi ailelere bin gıda kolisi dağıttı.
Başkent Tiflis 'te faaliyet gösteren ve Uluslararası Kızılhaç Örgütüne bağlı "Yalnız Değilsin" Yaşlılar Sosyal Merkezine de Türk Kızılayı desteğiyle 150 adet gıda kolisi ulaştırıldı.AA muhabirine konuşan Türk Kızılayı yetkilisi Reşid Baştuğ, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı dönemlerinde birçok ülkede yaptıkları gibi Gürcistan'da da ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduklarını söyledi.
30 Mayıs'ta başlattıkları dağıtımın bugün sona erdiğini kaydeden Baştuğ, "Gürcistan'da yaşayan ihtiyaç sahibi kişiler için bin adet gıda kolisi tedarik edildi. Gıda kolisi içinde temel gıda malzemeleri olan un, pirinç, şeker, makarna, yağ gibi birçok ürün var. Bunlar bir ailenin ihtiyacını yaklaşık iki hafta giderecek şekilde hazırlandı." dedi.
Baştuğ, başkent Tiflis ve çevresindeki köylerde yaşayan toplam 5 bin kişiye gıda yardımı sağladıklarını ifade ederek Türk Kızılayı olarak Gürcistan'da gelecekte de benzer faaliyetlere devam edeceklerini kaydetti.
Türk Kızılayından Gürcistan'da ramazan yardımı - TİFLİS
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- 30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılında Azerbaycan’da kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
AŞTİ’nin kapıları grafiti sanatçılarına açıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Rahvan atlar ‘Zafer’e koştu
29 Ağustos 2021 Pazar
Antalya'da nem yüzde 90'a ulaştı, vatandaşlar denize akın etti
29 Ağustos 2021 Pazar