kabinden görüntü
-Röportaj
-detaylar
( İSTANBUL )- Yerli imkanlarla geliştirilen ‘Calma’ sesli ortamda sessiz çalışma imkanı sunuyor İSTANBUL
- Gürültülü ofis ortamında, bağımsız bir çalışma odası tasarlandı. Bir çok teknolojik özellik barındıran oda, Çin'e teknoloji transferi yoluyla gönderiliyor. İş ortamında bağımsız bir çalışma imkanı sunan ‘Calma’, teknoloji transferi yoluyla Çin’e götürülüyor. Yerli imkanlarla tasarlanan bağımsız çalışma odası niteliğindeki ‘"Calma" adı verilen akustik pod, Hollanda, Almanya, Avustralya, Şili, Bulgaristan, Malezya ve Dubai gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren Nurus firmasının, ofislerde gürültüyü önlemek amacıyla geliştirdiği ürün, bir çok teknolojik özelliği içerisinde barındırıyor. Ürün, akıllı telefona yüklenecek mevcut bir program ile kontrol edilebiliyor. Çalışma alanını rezerve edecek kişi, akıllı telefonuna yüklediği program üzerinden 'Calma' ile bağlantı kurup, doğruluk sağlıyor ve belirtilen saatler arasında odada çalışmaya başlıyor. Aynı zamanda sistem, üzerindeki akıllı ekran sayesinde yüz tanıma özelliğine de sahip. Tekerlekleri sayesinde kolaylıkla hareket ettirilip kilitlenen ürün, ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden düzenlenebiliyor. Ayrıca üründe ortamdaki hava kalitesini sağlanmak amacıyla üstün teknolojili filtreler ve az ses çıkaran havalandırma cihazları bulunuyor. Ürünü geliştiren şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Tasarımcısı Renan Gökyay, "Akustik podlar hakkında bilgi verdi. Temel amacımız ofis çok gürültülüyse rahat olabileceğiniz, çok sessiz ise kimseyi rahatsız etmeyeceğiniz, özel görüşmelerinizi yapabileceğiniz, konsantre olup çalışabileceğiniz ofisin içerisinde minik bir ofis yaptık. Ses içeriye girebiliyor, içeriden de dışarıya çıkabiliyor ama bu kontrollü şekilde oluyor. Ses şiddetini 20 ila 25 desibel düşürecek şekilde tasarladık. Esas amacımız dışarıdan içeriye ses girişini engellemek, içerideki sesi de emmek" diye konuştu.
Gökyay çalışma kabinin 2 seneye yakın zamanda oluşturulduğunu belirterek Almanya ve Hollanda'da dağıtım yapıldığını kaydetti.
Gökyay, aynı operasyon üzerinden Çin'deki bir firmayla anlaşma yapıldığını söz konusu firmanın teknoloji transferi sebebiyle yapılacak satışlar üzerinden belli bir pay ödeyeceğini söyledi.
Türkiye’den Çin’e teknoloji transferi
İLGİLİ VİDEOLAR
Bakan Varank: “Dünyada söz sahibi olabilmenin yolu savunma sanayiinden geçiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’ın son semer ve palan ustası teknolojiye direniyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Selçuk Bayraktar: 'Artık diyoruz ki insansız savaş uçağımızı da yapabiliriz'
29 Ağustos 2021 Pazar
Hikmet Karaman: “İkinci yarı takımı geliştirici bir maç oldu.
28 Ağustos 2021 Cumartesi
TİM ve İTÜ, uydular için yerli güneş panelleri geliştiriyor
27 Ağustos 2021 Cuma
'İstanbul Gençlik Oyunları'nın tanıtım toplantısı yapıldı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Kadıköy’de kebapçıda robot garson ile servis dönemi
26 Ağustos 2021 Perşembe
- Virgin Hyperloop, Hyperloop projesinin konsept görüntülerini yayınladı
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Standardizasyonun geliştirilmesi için el ele verildi
25 Ağustos 2021 Çarşamba
'Diz kireçlenmesi en çok kadınlarda görülüyor'
25 Ağustos 2021 Çarşamba