Türkiye'nin En Büyük Kurbanlık Danası (1 Ton 640 Kilo)

Keçiören Belediyesi Ovacık Kurban Satış Alanı ' nda bulunan 1 ton 640 kilo ağırlığındaki dana, ziyaretçileri şaşırtıyor. Sahibi Ümit Gürses, ' Kral Benim ' isimli danayı 23 bin TL ' ye bir işadamına sattıklarını söyledi.

Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık ' a kurulan Kurban Satış Alanı, alan düzenlenmesi ve hizmetleriyle öne çıkıyor. Kurban satış alanında dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise kurban alanının en büyük kurbanlığı olan 1 ton 640 kilo ağırlığındaki bir dana. Çorum Alaca ' dan getirilen Kral Benim isimli dana, büyüklüğü ve fiyatıyla pazara gelen ziyaretçileri şaşırtıyor. Otomobil fiyatlarıyla yarışan kurbanlık 23 bin TL ' ye satıldı.

Sırtının bir tarafına ' En Büyük Benim ' diğer tarafında da ' Duydum ki rakibim varmış… Kimdir O? ' yazılan dananın Türkiye ' nin en büyük danası olduğu iddiasında bulunan dana sahibi Ümit Gürses, dananın çok uysal olduğunu ve Alaca ' da otlanarak doğal beslendiğini söyledi. Çorumluların bu danayla gurur duymasını istediğini belirten Gürses, dananın uzunluğunun 3 metre 20 santimetre, yüksekliğinin ise bir metre 80 santimetre olduğunu ifade etti.

Gürses, danayı 23 bin TL ' ye isminin açıklanmasını istemeyen Ostim ' deki bir iş adamına sattıkları bilgisini de veren Gürses,Kral Benim isimli dananın günde 40 - 50 kilo yem yediğini kesildikten sonra bir tonun üzerinde eti çıkacağını da belirten Gürses, kurbanlıkların, saman ve yem fiyatlarının artmasına rağmen ucuz olduğunu söyledi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

En güzeli ılgaz

21 Ekim 2012 Pazar

Artık son günler

21 Ekim 2012 Pazar

En Güzel Kurbanlık

21 Ekim 2012 Pazar

Kurban Pazarından Canlı

21 Ekim 2012 Pazar

Kurban Eti Nasıl Tüketilmeli

21 Ekim 2012 Pazar

En Güzell Kurbanlık Seçildi

21 Ekim 2012 Pazar

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile