-Makineden genel detay
--Programdan genel detay
--Agrotek İlaçlama Makineleri Pazarlama Müdürü Gökhan Paçacı açıklama
--Makinenin protokol tarafından incelenmesi ve çalışması
( MANİSA )- İlaçlama ve yakıtta tasarrufu sağlayacak makine tanıtıldı MANİSA
- Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) ve Agrotek işbirliğiyle tarımsal ilaçlamada ve yakıtta büyük tasarruf sağlayacak. 600 litre ile 60 dönüm tarla ilaçlayan makine, yüz yüz verim sağlaması ile dikkat çekiyor. MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) MCBÜ Teknokent ve Agrotek işbirliğiyle, ESS Electrostatic ve Protec Solutions firmaların destekleriyle ilaçlamada ve yakıtta büyük tasarruf sağlayacak. Elektrostatik ilaçlama makinesi lansmanı MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü Teknokent’te yapıldı. Konvansiyonel ilaç makinesine göre böcek ve bitki hastalığı kontrolünü ciddi derecede artıracak makine, uygulanan kimyasalların miktarını, ilaç ve su miktarını önemli ölçüde azaltacak. Toplantının açılış konuşmasını yapan Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, bu çalışmanın Manisa ve ülke tarımı açısından önemli olacağını belirtti.
Agrotek İlaçlama Makineleri Pazarlama Müdürü Gökhan Paçacı ise, kalıntı miktarının azaltılması, maliyetlerin düşürülmesi ve çevreye olan etkilerin azaltılması amacıyla bu makinenin yapıldığını belirtti.
Paçacı, şöyle devam etti: “Ortaya çıkan makinede bitki doğal olarak kendini toprakladığı için eksiğini toprağa bırakıyor. Ve artı yükle kalıyor. Bizim burada yaptığımız atmak istediğimiz ilaçlı suyun içine elektrik vererek eksi olmasını sağlamak. Eksi olduğu zaman fiziksel bir kanun gereği artı ve eksi birbirini çekiyor. Bu yüzden attığımı ilaç miktarının tamamı direk bitkinin üzerine yapışıyor. Nereye atmak istiyorsanız onun üzerine yüzde 100 kaplama sağlıyorsunuz. Konvansiyonel makinelerde attığımız ilacın yaklaşık yüzde 20’si bitkiye ulaşıyor. Yüzde 80’i havaya uçuyor. Diğer yerleri gidiyor tam hedefe ulaştıramıyoruz. Burada hedefe ulaştırdığımız ilaç miktarı konvansiyonel ilaç makinesine göre daha yüksek. Yaklaşık 1400 volt elektrik var sistemde ama amberi düşük minimum 12 mini amberle çalışıyoruz. İnsanları etkilemeyecek sadece ufak bir çarpma etkisi oluşturabilecek bir şiddette. Özellikle organiklerde kullanılacak. Çünkü organik ürünlerde kullanılan ilaçlar baya pahalı. Orada çok büyük bir faydası oluyor. Ürünü direk ilaç verdiğimiz için hem ürünün gelişimini artırıyor, hem çevreye olan etkisini azaltıyor. Normal konvansiyonel makinelerde 600 litre ile 1 dönüm arazi ilaçlanırken, bu makine ile 60 dönüm alan ilaçlanıyor. Yani yüzde 100 verim elde ediyoruz.” Konuşmaların ardından firma yetkilileri Vali Güvençer ve protokol üyelerine makinenin tanıtımını gerçekleştirdi. Lansman toplantısına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Ticaret ve Sanayi Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk katıldı.
(EE-ÖND-
Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrostatik ilaçlama makinesi geliştirildi
İLGİLİ VİDEOLAR
4 kardeş okul masraflarını çıkartmak için kitap satıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cinnet geçiren kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’ın son semer ve palan ustası teknolojiye direniyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Akrabalarıyla miras yüzünden tartıştı, 50 yıldır yaşadığı yeri terk etme kararı aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gizemli monolit Diyarbakır’da ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi