- Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Üyesi Sevsen Abdulvahit'in basın açıklamasıTürkmenler içinde bulunmadıkları bir kabineyi protesto edecekKERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde faaliyet gösteren "Türkmen Sivil Toplum Örgütleri", içinde Türkmenlerin bulunmadığı bir kabineyi protesto edeceklerini açıkladı.
Irak Türkmen Cephesi (ITC) bünyesindeki Türkmen Sivil Toplum Örgütleri, Başbakan Adil Abdulmehdi tarafından oluşturulan kabinede boş kalan 8 bakanlık için haftaya mecliste yapılacak oturum öncesi yaptıkları açıklamada, yeni kabinede temsil edilmedikleri takdirde geniş çaplı gösteriler düzenleyecekleri uyarısında bulundu.Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Üyesi Sevsen Abdulvahit, düzenlediği basın toplantısında, ''Türkmenlere yeni kabinede yer verilmediği takdirde protesto gösterisi düzenleyeceğiz.'' dedi.
Hükümette Türkmenlerin de yer almasının anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Abdulvahit, ''Irak'ın tüm kesimlerinin yer aldığı bir hükümette Türkmenler de yer almalı. Ülkenin kalkınması, terör örgütlerinden kurtulması ve yaşanan tüm gelişmelerde Türkmenlerin de katkısı var.'' diye konuştu.
Başbakan Abdulmehdi'nin açıkladığı yeni kabinede Türkmenlere yer verilmemesini hayretle karşıladıklarını belirten Abdulvahit, ''Irak'ın toprak bütünlüğünü savunan ve ülkenin istikrara kavuşmasını en çok isteyen Türkmenlere yönelik bu haksızlığı tasvip etmiyoruz.'' ifadelerini kullandı.Abdulvahit ayrıca Türkmenlerin hükümette yer almasına ilişkin ITC'nin attığı adımlara işaret ederek, ''ITC yetkilileri ve Irak Meclisi'ndeki temsilcilerinin bu anlamda attıkları adımlar oldukça önemli ve etkin. Biz vekillerimizin tüm bu girişim ve adımlarını destekliyoruz.'' şeklinde konuştu.
Abdulmehdi hükümetinde yer alan 22 bakandan 14'ü meclisten onay aldıktan sonra yemin ederek görevlerine başlarken, İçişleri, Savunma, Planlama, Yüksek Öğretim, Eğitim, Adalet, Kültür ile Göç ve Göçmenler bakanlıkları ise seçilemedi. Irak Meclisi'nde söz konusu bakanlıklar için 6 Kasım'da yeniden oturum düzenlenecek.
Türkmenler içinde bulunmadıkları bir kabineyi protesto edecek - KERKÜK
İLGİLİ VİDEOLAR
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gizemli monolit Diyarbakır’da ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vitor Pereira: “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Denizli: “Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını da söylemek yerinde olur”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rıza Çalımbay: “Yorgunluğa rağmen mücadeleden memnunum”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hüseyin Eroğlu: “En iyi şekilde toparlayacağız“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Hüseyin Dalgıç: “Daha iyi bir İstanbulspor izlettireceğiz“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Pakistan’da hükümet karşıtı protesto
30 Ağustos 2021 Pazartesi