Hollandalı mühendislerin geliştirdiği uçan araba, zaman sıkıntısı yaşayan Ali Ağaoğlu için en ideal araç konumunda.

Hollandalı mühendisler otomotiv sektöründe devrim niteliği taşıyan bir araç geliştirdi. Helikopter gibi dikine havalanabilen araç karada ve havada 180 km. hız yapabiliyor.

ALİ AĞA UÇAN ARABA ALIR MI?

Trafik derdine son veren bu araç görenleri şaşırtırken, 'Türkiye'de bu aracı ilk kim kullanabilir? ' sorusunu da akıllara getirdi. Katıldığı canlı yayınlara helikopterler giden, köpeği için Uludağ'a özel helikopter kaldıran işadamı Ali Ağaoğlu bu sorunun cevabı için en kuvvetli aday durumunda.

AĞAOĞLU İÇİN İDEAL ARAÇ
Ali Ağaoğlu'nun vaktinin oldukça sınırlı olması ve zamandan tasarruf için sık sık kısa mesafeli yolculuklarında helikopteri tercih etmesi, uçan arabayı Türkiye'de ilk kullanacak isimlerin en başına getiriyor.

300 METRE HAVAYA ÇIKABİLİYOR

PAL-V Europe NV sözcüsü, 'Araç geleneksel taşıtlar kadar yakıt harcıyor. İleride biodizel ve bioethanol kullanan versiyonlarını da üreteceğiz. ' dedi. Aracın çimende veya asfaltta 165 metrede havalandığı, sürücü lisansı için 20-30 saatlik bir eğitimin yeterli olacağı açıklandı. PAL-V'nin maksimum bin 300 metre yükseleceğe çıkabildiği ve uçuşlara sivil havacılığın müdahale etmeyeceği belirtildi.

PAL-V'yi üreten Europe NV'ın CEO'su Robert Dingemanse, 'PAL-V'nin ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesini anons etmenin gururunu yaşıyoruz. Geleceği beraber inşa etmek için yatırımcıları davet ediyoruz. Uçan aracımıza çok büyük ilgi var, her gün potansiyel müşterilerden ve sektördeki işletmecilerden teklif alıyoruz. ' dedi.

BEYAZ GAZETE-CİHAN

Uçan Otomobil PAL-V 1

Hollandalı mühendislerin geliştirdiği uçan araba, zaman sıkıntısı yaşayan Ali Ağaoğlu için en ideal araç konumunda.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile