- Uluslararası Haldun Alagaş Karate Turnuvası - Müsabakalardan detaylar - Haldun Alagaş ile röportaj - Denizli 'de düzenlenen turnuvaya 6 ülkeden 600 sporcu katıldıDENİZLİ (AA) - Denizli 'nin Sarayköy ilçesinde dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli karateci Haldun Alagaş'ın isminin verildiği turnuvada, 6 ülkeden 600 sporcu mücadele etti.Özel bir karate kulübü tarafından Sarayköy'deki bir otelde düzenlenen Uluslararası Haldun Alagaş Karate Turnuvası'na, Azerbaycan, Gürcistan, Belarus, Hollanda, İsviçre ve Türkiye'den sporcular katıldı.
Turnuvada geçmiş yıllarda uluslararası şampiyonalarda derece yapan Rafael Aghayev, Shahin Atamov, Gökhan Gündüz, Andrey Grinevich, Gogita Arkania gibi isimler karşılaşma yaparken, bazı ülkelerin karate federasyonu başkanları da onur konuğu olarak hazır bulundu.Müsabakalarda sporcular minik, yıldız, genç, büyük ve veteran kategorilerinde ferdi ve takım halinde mücadele etti. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.
Alagaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvaya katılan sporculardan bazılarının dünya ve Avrupa çapında karate sporuna yön veren isimler olduğunu ifade ederek, "Gürcistan'dan dünya şampiyonu Gogita Arkania, dünya ve Avrupa ikincisi Shahin Atamov, büyüklerde dünya ikincisi, Avrupa üçüncüsü ve takımlarda Avrupa şampiyonu olmuş Gökhan Gündüz, dünyanın bir numaralı ismi olan 5 dünya şampiyonluğu, 12 Avrupa şampiyonluğu sahibi Rafael Aghayev de onur konuğu olarak buradaydı." diye konuştu.
Turnuvaya isminin verilmesinin kendisi adına onur verici bir durum olduğunu dile getiren Alagaş, şunları söyledi:"Sporcular adına güzel bir organizasyon oldu. Turnuvada genç sporcularla dünya çapında ün yapmış sporcuların bir araya gelmesi sağlandı. Dünya çapındaki sporcuları burada konuk etmemizin bir sebebi de buradaki genç sporcularımızın televizyonlarda ve internette gördükleri sporcularla birebir diyalog halinde olmaları, onların maçlarını ve antrenmanlarını yakından seyretmeleri. Gençlerimizi önümüzdeki yıllarda olimpiyat ve dünya şampiyonalarında görebilmek için onlara küçük de olsa hediye gibi bir şey."Organizasyonu düzenleyen antrenör Zekai Doruk da dünya şampiyonu Haldun Alagaş adına düzenledikleri turnuvaya gösterilen ulusal ve uluslararası ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
Uluslararası Haldun Alagaş Karate Turnuvası - DENİZLİ
İLGİLİ VİDEOLAR
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu ispatlamak için Almanya’dan motosikletleri ile geldiler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO'lu müzik şehri Kırşehir’de ‘Müzik Durakları’ oluşturuldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Zigana Tüneli’nde yüzde 91 oranında kazı destekleme seviyesine ulaşıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
- Katar Emiri Şeyh Temim, Bağdat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Macron: “Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı, Irak için bir zafer”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı başladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi