- Bisiklet turunun havadan görüntüsü - Bisikletçilerin finişe varması - Bisikletçilerden detaylar - Ödül töreni - Madalya ve kupalardan detaylar - Vali Abdullah Erin'in konuşması - Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu'nun konuşması - Dereceye giren sporculara kupa ve madalyaların verilmesinden detaylar - Organizasyon dördüncü ve son etap yarışıyla tamamlandı - Şanlıurfa Valisi Erin:" Şanlıurfa ve bölge illerininde artık uluslararası organizasyonlara ağırlık verilmesi gerekiyor"ŞANLIURFA (AA) - Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu, 7 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen dördüncü etapla Şanlıurfa 'da sona erdi.Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) iş birliği, Şanlıurfa , Mardin ve Diyarbakır Valilikleri ile Büyükşehir Belediyelerinin desteğiyle düzenlenen turun son etabının startı Diyarbakır'da verildi.
Diyarbakır - Siverek - Şanlıurfa güzergahında mücadele veren sporcular, Şanlıurfa 'da tarihi İpekyol üzerinde bulunan finişe vararak turu tamamladı.Turun sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, etkinliğin medeniyet kokan topraklarda sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
" Şanlıurfa ve bölge illerinde artık uluslararası organizasyonlara ağırlık verilmesi gerekiyor." diyen Erin, şunları kaydetti:"Bugün için Şanlıurfa 'nın Londra, Washington ve Tokyo'dan daha güvenli olduğunu ifade edebiliriz. Yanı başımızda Suriye'de yaşanan savaşa ve çalkantılara rağmen birliğini, beraberliğini ve güvenliğini muhafaza edebilen ender ülkelerden biriyiz."Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu da turun toplam 269 kilometre uzunluğunda olduğunu kaydederek, sporcuların çok iyi bir performans sergilediğini ifade etti.
Konuşmaların ardından turun en iyi takımı seçilen Torku Şekerspor Bisiklet Takımı ve çeşitli kategorilerde dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaları verildi.
Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu - ŞANLIURFA
İLGİLİ VİDEOLAR
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İskilip'teki yemek yarışması yoğun ilgi gördü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Malazgirt Zafer Kupası Yol Yarışları
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Çocuklar Dondurma Şenliği'nde doyasıya eğlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kazılan yol kör noktasına rastlayan kamyon devrildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Red Bull Car Park Drift’te Berfu Tutumlu mutlu sona ulaştı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Adrenalin ve macera dolu ralli yarışı sona erdi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa'da nefes kesen drift şov
30 Ağustos 2021 Pazartesi