Ünal: Demirtaş dalga geçiyor

Veyis Ateş ' in sunduğu programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirtaş ' ın PKK silah bıraksın açıklamalarına değinen Ünal, Demirtaş ' ı samimi olmamak suçladı.

Silah bırakma konusunda Demirtaş ' ın gerekli çabayı göstermediğini söyleyen Ünal “Selahattin Demirtaş kürsüye çıkıp, Tayyip Erdoğan ' a dönük ' Seni başkan yaptırmayacağız ' deyip kürsüden inip, sonra her türlü ittifakın içine girip büyük bir enerji çaba ortaya koyabiliyorken, neden aynı Demirtaş silahların bırakılması için açık net bir çaba içine girip ittifaklar oluşturmuyor?”dedi

' SENİN NE ANLAMIN VAR '


Demirtaş ' ın daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatan Veyis Ateş ' Demirtaş ' Bunun sorumlusu ben değilim İmralı ' dır ' diyor. ' dedi. Sunucunun bu hatırlatmasına cevap veren Mahir Ünal “ O zaman niye siyaset yapıyor? Demirtaş sorumluluğunu İmralı ' ya ya da Kandil ' e havale edip siyasetçi olmamanın gerekliliğini yerine getirip risk almıyor. ' Evet, bu sorunun çözümü için, PKK ' nın silah bırakması için ben her türlü sorumluluğumu yerine getireceğim, risk alacam, analar ağlamasın, kan dökülmesin bunun için mücadele edeceğim ' demek yerine, mizahı ilke olarak edindi ya beyefendi hadi ben buradan söylüyorum ' Hadi PKK silah bırakın, diyorum ben silah bırak dememin bir anlamı yok ki! ' diyebiliyor. O zaman senin ne anlamın var? Bir siyasetçi olarak risk alamayacaksan orada niye oturuyorsun sen? ' Tayyip Erdoğan ' ı başkan yaptırmayacağız ' derken aslan kesiliyorsun, ama PKK silah bıraksın derken dalga geçiyorsun.” diyerek Demirtaş ' ı gerçekçi olmadığını belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile