Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Leyla Tevfikoğlu Pehlivan'ın açıklaması
-genel ve detaylar
( EDİRNE ) Dr. Leyla Tevfikoğlu Pehlivan:- “Ramazan ayında iftar öğünü çok önemli”- “Yavaş yavaş yiyerek, iyi çiğneyerek, tokluğu da biraz uzatabiliriz” EDİRNE
- Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, Ramazan aylarında iftar ve sahur öğünlerinin önemine değindi. Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi toplantı salonunda ‘Ramazan’da sağlıklı beslenme’ konulu düzenlenen basın toplantısında, konuşan Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, Ramazan ayında iftar ve sahur öğünlerinin önemli olduğunu söyledi.
“Yavaş yavaş yiyerek, iyi çiğneyerek, tokluğu da biraz uzatabiliriz” Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, “İftar ve sahur bizim için çok önemlidir. Çünkü 2 ana öğün daha çok tercih ediliyor. Bazı insanlar 4 öğüne kadar çıkabiliyor ama 2 öğün bizim için daha önemlidir. Ne yediğimiz, nasıl yediğimiz daha da önem arz ediyor. İftarda çok acıkmış ve susamış oluyor. İnsanlar genellikle su ile oruç açıyorlar. Arkasından hurma ya da zeytin ile beraber bir açılış yapılıyor ama doygunluk süresi 15-20 dakika olduğu için bu süreyi ayarlamak gerekiyor. İlk önce bir çorba ile 1-2 dilim ekmek yiyerek, besin alışı hafif bir şekilde başlayarak doygunluk süresini geçirmekte yarar var. 15-20 dakika kadar bunu yavaş yavaş yiyerek, iyi çiğneyerek tokluğu da biraz uzatabiliriz. Çünkü çok acıkmış oluyoruz ve birden bire her şeye saldırdığımız ve hızlı yediğimiz için büyük bir sorun oluyor” dedi.
(KU-
Uzmanından iftar uyarısı
İLGİLİ VİDEOLAR
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gizemli monolit Diyarbakır’da ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vitor Pereira: “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Denizli: “Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını da söylemek yerinde olur”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rıza Çalımbay: “Yorgunluğa rağmen mücadeleden memnunum”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hüseyin Eroğlu: “En iyi şekilde toparlayacağız“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Hüseyin Dalgıç: “Daha iyi bir İstanbulspor izlettireceğiz“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cihat Arslan: 'Maçın hikayesi 2-1’den sonra değişti'
29 Ağustos 2021 Pazar