Vali Tutulmaz’ın karne dağıtırken detay
-Vali Tutulmaz’un mektup okurken detay
-Karne dağıtım genel detay
-Vali Tutulmaz açıklama
-öğrenciler makam aracıyla gezisi detay
-detaylar
( AFYON KARAHİSAR)- Afyonkarahisar’da 146 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı AFYON KARAHİSAR
- Afyonkarahisar Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda karne dağıtım törenine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, kendisine mektup yazarak talepte bulunan öğrenciyi kırmadı. Vali Tutulmaz, talimat verdi, makam aracıyla 1’inci sınıf öğrencisi Naile Zümara Yıldırım tur attırıldı. Tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da karne heyecanı yaşandı. Okul öncesi, ilkokul ve liselerde okuyan öğrenciler 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Yarıyıl tatiline girmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, bu ara sayesinde 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının yorgunluklarını atma fırsatı bulacak. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda karne dağıtımı törenine katıldı.
Vali Mustafa Tutulmaz’a Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve okul müdürü ve öğretmenler de eşlik etti. BOL BOL KİTAP OKUYUN Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler tüm öğrencilere karnelerini tek tek dağıttı.
Karne dağıtım sırasında öğrencilere öğütlerde bulunan Tutulmaz, bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Tutulmaz, kendisine mektup yazan 1’inci sınıf öğrencisi Naile Zümara Yıldırım’ın mektubunu da sesli okudu. Mektupta kendisinden istekte bulunan minik öğrencinin isteklerini Tutulmaz yerine getirdi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek ve makam aracıyla gezmek istediğini mektubunda açıkça belirten Yıldırım, iki arkadaşıyla birlikte önce Vali Tutulmaz’a fotoğraf çektirdiler daha sonra makam aracıyla tur attılar. İLİMİZ LAYIK OLDUĞU YERE GELECEK Karne dağıtım sırasında açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz, 146 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirterek şöyle devam etti; “4 aylık uzun ve yorucu bir maratonun sonucunda bugün mutlu bir sona ulaştılar. Öğrencilerimiz şimdi bu 15 günlük sürede hem bir dinlenme yapacaklar hem de büyüklerini ziyaret edecekler. Kütüphaneye gidecekler. Boş zamanlarını değerlendirecekler. Bu tatili ikinci dönemin hazırlığı birinci döneminde yorgunluğunu attığı zaman olarak değerlendirecekler. İlimizde eğitim öğretim yılı iyi bir şekilde geçti. Geçen yılda bunun karşılığını gördük. İnşallah öğrencilerimizin gayretiyle öğretmenlerimizin gayretiyle ilimiz layık olduğu yere gelecek. Yetişmiş insana ihtiyacımız var. Bu da ancak eğitimle oluyor.” “KIMIZI MUTLU ETTİK” Kendisinden mektupta talepte bulunan minik öğrencinin isteklerini yerine getirdiğini dile getiren Tutulmaz şöyle devam etti; “Birinci sınıflardan bir sınıfa karne dağıtmak üzere girdiğimizde şahsıma bir kızımız mektup verdi. Mektupta ‘Televizyondan görüyoruz yakından tanımak istedik. Ayrıca bir fotoğraf çektirir misiniz benimle. Birde arabanızla beni gezdirir misiniz’ yazmıştı. Ben de kızımızın o talebini sizlerin şahitliği huzurunda yerine getirdim. Onu mutlu ettik.”
Vali karne törenine katıldı, makam aracına binmek isteyen öğrenciyi kırmadı
İLGİLİ VİDEOLAR
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Çorum’da okullar yüz yüze eğitime hazır
29 Ağustos 2021 Pazar
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Öğrencilerin sağlığını korumak hepimizin görevi”
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Çankaya’da okullara temizlik malzemesi, öğrencilere hijyen seti
27 Ağustos 2021 Cuma
Miniklerin Zafer Bayramı coşkusu
27 Ağustos 2021 Cuma
İpekyolu ilçesinin derslik sorunu çözülüyor
27 Ağustos 2021 Cuma
Siirt’te terör örgütü FETÖ üyesi firari kadın hükümlü yakalandı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Bursa’da okul servis fiyatlarına yüzde 14 zam
26 Ağustos 2021 Perşembe
Okul müdürü ‘Aferin’ dedi, ressam oldu
26 Ağustos 2021 Perşembe