VAN - Güzelsu Mahallesinin ismi "Hoşab" olarak değiştirildi - Hoşab Kalesi'nin drone ile görüntülenmesi - Mahalleden görüntüler Van 'da Güzelsu Mahallesinin ismi "Hoşab" olarak değiştirildiVAN(AA) - Van 'ın Gürpınar ilçesindeki Güzelsu Mahallesi'nin ismi "Hoşab" olarak değiştirildi.Belediye Başkanı Hayrullah Tanış başkanlığındaki belediye meclisinin aldığı kararla, 1353 nüfuslu Güzelsu Mahallesi'nin isminin "Hoşab" olarak değiştirilmesine karar verildi.
400 yıllık köklü geçmişiyle Urartu'dan beri Van - İran arasında ulaşımı sağlayan yol güzergahında yer alan Hoşab Mahallesi'nin ismi, 1958 yılında yapılan düzenlemeyle "Güzelsu" olarak değiştirilmişti.Belediye meclisi aldığı kararla mahallenin ismini yeniden Hoşab olarak değiştirdi.Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, tarihi ve tescilli yapılarıyla adeta açık hava müzesi konumundaki Güzelsu Mahallesi'nin isminin aslına uygun olarak değiştirdiklerini belirtti.
Yeni ismin hayırlı olmasını temenni eden Tanış, şöyle konuştu:"Bölgemizi bugün olduğundan daha iyi bir konuma ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sadece fiziki yapılaşmada değil, sosyal ve kültürel anlamda da ilçemize yeni bir vizyon getiriyoruz. Bu anlamda şubat ayında belediye meclisimizde Güzelsu Mahallemizin isminin Hoşap olarak değiştirilmesi kararını aldık. Kararı onaylayan Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez'e, Hoşab ve tüm Gürpınarlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda önemli bir turizm merkezi olan Hoşab Mahallemizi ciddi yatırımlarla da buluşturacağız. Çalışmalarına kısa sürede başlayacağımız 'Ayağa Kalk Hoşab' projemizle, mahallemizi tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edeceğiz."
VAN - Güzelsu Mahallesinin ismi 'Hoşab' olarak değiştirildi
İLGİLİ VİDEOLAR
Van’da 24 düzensiz göçmen yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Yemen'de Husiler askeri üsse saldırdı: 30 ölü, 60 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar
Elazığ'da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti
29 Ağustos 2021 Pazar
Vatan Caddesi 30 Ağustos provaları nedeniyle trafiğe kapatıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
EGO, Gölbaşı hareket noktasını yeni yerine taşıdı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Adına şirket açtığını öne sürdüğü arkadaşını öldürdü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Ünye'de 'Yaya ve Bisiklet Yolu Projesi'nde sona doğru
27 Ağustos 2021 Cuma
Çamlıdere höşmerim tatlısı coğrafi işaret tescilini ATO’da aldı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Kilis'te siyah mesai: 'Horoz karası' kurutulmaya bırakıldı
26 Ağustos 2021 Perşembe