Vanlı Çocuklara 60 Bin Oyuncak

Van ve Erciş'te deprem mağduru 60 bin öğrenciye Türk Kızılayı Çekmeköy Şubesi'nin yürüttüğü '1 oyuncak 1 tebessüm' isimli kampanya çerçevesinde oyuncak dağıtılıyor.
Oyuncakların dağıtımı nedeniyle Erciş'te tören düzenlendi. İlk tören ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bayramlı köyünde gerçekleşti. Buradaki törene Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fesih Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tahir Şen, Türk Kızılayı Gençlik Hizmetleri Müdürü Ayla Kaplan, Kızılay Erciş Lojistik Ekip Başkanı Zafer Kamber, Kızılay Erciş Şube Başkanı Aydın Bayraktar ile kampanyaya oyuncak bağışlayan gönüllüler ve öğrenciler katıldı.

Kampanyanın öncülüğünü yapan Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanı İlhami Yıldırım amaçlarının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde depremzede çocuklara çifte sevinç yaşatmak istediklerini belirtti. İstanbul Çekmeköy Belediyesi'nin de büyük katkılarını arkalarına alarak kampanyayı Türkiye'nin 7 bölgesine yaydıklarını ifade eden Yıldırım, '1 oyuncak 1 tebessüm' isimli kampanyaya Erciş ilçesinden start verdiklerini söyledi.. Oyuncak bağışlayan gönüllü arkadaşları ile birlikte Erciş ilçesine bağlı Bayramlı, Düvenci, Banukız, Çobandüzü, Nişancı İle Ulupamir ilköğretim okulları ile Merkez Osman Gazi İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrencilere çeşitli türde oyuncaklar getirdiklerini de anlatan Yıldırım, ' Çekmeköy Kızılay Şubesi, Kızılay Genel Merkezi, Kızılay Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü'nün destekleriyle Van'da her çocuğa bir oyuncak kampanyası kapsamında organizasyon yaptık. Sloganımız '1 oyuncak 1 tebessüm'. Şükürler olsun 23 Nisan Çocuk Bayramı öncesi çocuklara çifte bayram yaşatmak için Van'a 60 bin oyuncağımızı toplayıp getirdik. Erciş'te ve Van merkezde 18-25 Nisan 2012 tarihleri arasında bütün çocuklara oyuncak dağıtacağız. Oyuncaksız çocuk bırakmayacağız. Bu oyuncakları bize bağışlayan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Van'da güneş doğana kadar buradayız dedik. Şükürler olsun bugün güneş burada doğdu. Kışın buradaysak, bugün güneşin tadını da Vanlı kardeşlerimizle birlikte yaşayacağız inşallah. Çekmeköy Belediyesi'nin de bizlere çok yardımları oldu. Artık kendimizi Vanlı sayıyoruz ve artık buradaki misafirperverlikten dolayı sürekli buraya gelmeyi düşünüyoruz ' dedi.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ise yaptığı konuşmada, gerek Erciş'te gerekse, Van'da, depremin ilk saatlerinden itibaren Türk Kızılayı'nın üstün hizmetlerini gördüklerini belirterek, ' 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Kızılay gönüllülerinin toplamış olduğu yardımlar ilçemizdeki çocuklarımıza iletildi. Ben bu güzel organizasyon için tüm Kızılay yetkililerine ve Kızılay gönüllülerine teşekkür ediyorum ' şeklinde konuştu.

Bayramlı İlköğretim Okulu Müdiresi Mevlüde Yıldırım ise gerek öğrenciler, gerekse öğretmenler olarak böyle bir etkinliğin kendi okullarından start almasının sevindirici olduğunu ifade ederek, ' Çocuklarımız adına gerçekten çok mutlu olduk. Çocukları mutlu görünce biz öğretmenler de mutlu olduk. Yardımları getiren herkese çok teşekkür ediyoruz ' dedi.
Kaymakam Fani ile İstanbul'dan gelen misafirler daha sonra depremzede aileleri kaldıkları konteynırlarda ziyaret ederek sorunlarını dinlediler. Buradaki törenin ardından, Erciş İlçe Müftülüğü tarafından Kışla Konteynır Kent'te düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' konferansına da katılan misafirler, daha sonra, Merkez Osman Gazi İlköğretim Okulu'ndaki törene eşlik ettiler. İlçe Kaymakamı Ramazan Fani'nin Van'da toplantısının olması nedeniyle buradaki törene Erciş Belediye Başkan Vekili Nurettin Marufoğlu eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, törene geçildi. Öğrencilerin Türk Kızılayı'nı öven şiir ve marşları seslendirmesinden sonra okullar arasında düzenlenen ve Türk Kızılayı'nı konu alan resim. şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Ardından, anaokulu öğrencilerinin gösterisi ile devam eden tören, çocuklara oyuncak dağıtılmasıyla son buldu.

Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve beraberindekiler konteynır kentte aileleri ziyaret etmeyi de ihmal etmediler. Ziyaretin akabinde Şube Başkanı Yıldırım ve beraberindekiler Erciş'ten ayrılarak Van'a hareket ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile